Home / Cultuur / Mecal Festival Barcelona
mecal festival

Mecal Festival Barcelona

Mecal, het 16e internationale, korte- en animatiefilm festival in Barcelona zal worden gevierd van 6 tot 30 mei 2014. Mecal is een van de meest belangrijke film evenementen in Spanje. Films van zowel professionals en amateurs zullen worden getoond tijdens dit festival. Elk jaar gaan filmmakers, industrieprofessionals en filmliefhebbers naar Barcelona voor het Mecal festival. Vorig jaar waren er meer dan 300 korte filmpjes vanuit verschillende landen. Als u fan bent van films, zou u dit ongelofelijke festival echt eens moeten bezoeken!

Vind nu uw accommodatie!

Mecal host korte filmpjes in verschillende secties; animatie, documentaires, oblique en internationaal. De animatie sectie is pas sinds 2013 toegevoegd, daarvoor waren het alleen de documentaires, oblique en internationale secties. De animatie sectie bevat 6 programma’s van nationale en internationale korte animatiefilms van verschillende formaten zoals de klassieke cartoon of stop-motion.

Voor de documentaire sectie kunt agressieve werken verwachten die u geïnteresseerd zullen maken in bepaalde aspecten van de realiteit die ver van ons dagelijks leven af liggen. De films in de oblique sectie bevatten korte filmpjes waarin creatief schrijven en innovatie wordt gereflecteerd, op een verhalend en formeel niveau. Tot slot, voor de internationale sectie kunt u films verwachten die proberen om de diversiteit van plot, esthetische kenmerken en geslacht in de actuele wereldwijde productie van korte films te illustreren. Deze vier secties behoren tot de officiële competitie secties en filmmakers zullen concurreren om de film awards te winnen op het festival.

Parallel secties

Naast de concurrerende secties, hosts Mecal verschillende parallelle secties elk jaar. Voorbeelden van parallelle secties zijn BAFTA, Catalaans talent, Spaans talent, kindersecties, het wilde westen, fiets special, vrouwelijke secties, muziekvideo’s en meer. Voor de mensen onder ons die geïnteresseerd zijn in meer experimentele (oké, laten we zeggen een beetje stoute) films; zijn er de secties genaamd ‘Never like the first time’ en ‘golden shower’. De namen geven het eigenlijk al weg; de ‘never like the first time’ sectie bevat 6 verschillende korte Europese filmpjes waarin vertalen worden verteld over meisjes en jongens die hun eerste keer meemaken. Echter, alle filmpjes bekijken het vanuit verschillende en ongebruikelijke perspectieven en opzichten. De tweede sectie, ‘golden shower’, is een sekssectie. Moeten we nog meer zeggen?

Uitgenodigd: Nederland

Elk jaar wordt er een ander land uitgenodigd voor het Mecal Barcelona filmfestival. Dit jaar is Nederland de trotse gast. Ook al is het een klein landje, ze hebben een groot aantal geweldige films te bieden. Dit jaar tijdens Mecal krijgt u de kans om de beste Nederlandse korte filmpjes, documentaires en animatiefilms te bekijken. U kunt een selectie van de beste films van het Go Short Film-Festival zien (een Nederlands kort filmfestival dat wordt gehouden in Nijmegen), werksteekproeven van Nederlandse studenten van de Film en Televisie Academie in Amsterdam en werk van schrijvers zoals Daan Bakker en Joost Lieuwma. Dit zijn maar een paar voorbeelden van het Nederlandse werk dat u zal zien tijdens het Mecal festival, maar er zullen nog veel meer films worden vertoond van verschillende fantastische Nederlandse schrijvers.

Er is meer!

Naast films bied het Mecal festival 2014 ook master-classes van Phil Mallov en 9 zero’s, een workshop van de Nederlandse filmmaker en winnaar van verschillende Hisko Hulsing awards en verschillende conferenties.

Rooster en prijzen

Het Mecal fillmfestival wordt gehouden van 6 t/m 30 mei 2014. Voor het complete rooster, check de officiële Mecal website en download het rooster.

 Prijzen variëren van €4,50 tot €25,00 afhankelijk van het soort ticket dat u koopt. Voor meer informatie over de prijzen, bekijk de Mecal website.

Contact

MecalSubt / Associación Mecal
C/ Clot 46, 2°-2°
08018 Barcelona
info@mecalbcn.org
Tel / Fax: + 34 93 247 03 53

 

Accommodatie Barcelona

Bekijk alles

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

cultuur muziek-en-evenementen

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven