Home / Sitges / De homogemeenschap van Sitges
The-Gay-Community-of-Sitges

De homogemeenschap van Sitges

Volgens het Merriam-Webster woordenboek, één van de definities voor het woord ‘homo’ is: blij en opgewekt; vrolijk en levendig. Dit is hoe je Sitges kan beschrijven. Gelegen 35 kilometer ten zuiden van Barcelona, Sitges is waarschijnlijk de meest populaire homobestemming in Spanje. De homogemeenschap van Sitges voeldoet aan de eisen van de heterogemeenschap, alle seksuele oriëntaties gaan op in de gemeenschap. Homo’s en lesbiennes van over de hele wereld komen naar Sitges om van hun vakantie te genieten zonder de pretentieuze blikken of discriminatie waar zij soms mee te maken hebben in andere plaatsen.

Vind nu uw accommodatie!

De homo-aantrekkingskracht van Sitges is ontstaan in de 80’s, toen de eerste homoclub in Spanje werd geopend. Vandaag de dag is het aantal homovriendelijke instellingen enorm gegroeid en is de homogemeenschap zeer welkom in hotels, bars en clubs in Sitges. Het meest populaire strand is Playa de la Bassa Rodona. Ondanks dat dit word gezien als hét homostrand, zijn alle stranden zeer tolerant en homovriendelijk. Er zijn twee naaktstranden in Sitges: Playa de las Balmins en Playa del Muerto, waarvan de laatste uitsluitend voor homo’s is. Langs de kustweg, Passeig de Maritim, worden vele evenementen georganiseerd. De meest populaire is de Gay Pride Parade, die elk jaar plaatsvind. De parade is gratis dus iedereen kan het bezoeken. Ook de ‘after parties’ in deze homovriendelijke stad zijn gratis.

Gay Pride Parade SitgesPhoto credit: Ybridex AngeloDemon cc

Een ander evenement dat plaatsvind in de straten van Sitges is Carnival. Het trekt meer dan 250.000 mensen die zich tijdens deze week kleden in kostuums en door de straten dwalen en feesten. Naast Carnival worden ook andere religieuze dagen gevierd, zoals Pasen (40 dagen na Carnival) en Corpus Christi. Tegen het einde van de zomer, in September, word een ander populair evenement georganiseerd, genaamd Bears Week. In de homocultuur, een beer is een grote, harige man die het beeld van mannelijkheid vertegenwoordigd. Dit evenement trekt meer dan 5,000 mensen aan in een periode van twee weken.

Er zijn geen exclusieve homohotels in Sitges, dus het zou interessant zijn om een appartement te huren met vrienden. De meest populaire locatie is vlakbij het homostrand, Playa de la Bassa Rodona. Ook zijn er andere populaire ontmoetingsplaatsen, waaronder de twee sauna’s van de stad: Parrots Sauna, gelegen bij het Parrots Sitges Hotel en Sauna Sitges bij Pension Espaltar en Carrer del Pecat (‘straat van de zonden’), dat eigenlijk Carrer 1er de Maig word genoemd. Dit is waar Pacha’s officiële pub is gelegen, de Pachito.

Tijdens hoog- of laagseizoen, plezier is gegarandeerd gedurende het hele jaar in Sitges. De perfecte harmonieuze en comfortabele staat van de locale bewoners is wat de homogemeenschap aantrekt. Sitges is de perfecte plaats om van het geweldige Spaanse weer te genieten dat Spanje biedt, samen met de beste evenementen in de regio.

Featured Picture by: GAY.CAT cc (edited)

 

Accommodatie in Sitges

view more apartments dutch

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Sitges


Scroll naar boven