Home / Over Barcelona / De beste hotdogs in Barcelona
De beste hotdogs in Barcelona barcelona-home

De beste hotdogs in Barcelona

De beste hotdogs in Barcelona zijn eigenlijk niet zo moeilijk te vinden, je moet alleen weten waar je moet zoeken. Je vindt ze vooral in de wijk Eixample, El Raval en de Gotische wijk. Als je aan Spaans eten denkt, is een hotdog niet het eerste waar je aan denkt. Sommige van de restaurants op onze lijst hebben echter een leuke Spaanse twist aan hun hotdogs gegeven. En als je gewoon geen grote fan bent van de Spaanse keuken raden we je zeker aan om een paar van deze hotdogs te gaan proberen.

Een kleine geschiedenisles

De hot dog komt oorspronkelijk uit Frankfurt, Duitsland. Van daaruit verspreidde hij zich naar verschillende plaatsen in Europa en vervolgens brachten de Europese emigranten hem naar de Verenigde Staten. In de Verenigde Staten werd het een soort straatvoedsel dat zeer populair was bij de middenklasse. Maar de eerste persoon die er een succes van maakte was opnieuw een Duitser. Hij begon hotdogs te verkopen op de stranden bij Cooney Island. De worst die wordt gebruikt kan van alle soorten zijn maar de meest voorkomende is de Frankfurter worst die ongeveer 15 cm groot is. Het vlees van de worsten kan ook verschillend zijn, je kunt ze hebben met kip, kalkoen, vleesvervanger voor vegetariërs, en varkensvlees dat het meest voorkomt. Bekijk de video hieronder om iets te leren over Nathan’s hotdogs in Cooney Island. Nathan’s hotdogs zijn er al 100 jaar en de mensen staan er nog steeds voor in de rij.

The Box

The Box is een schattig restaurantje in de Gotische wijk met Latin street food en drankjes. Op het menu staan bagels, chilaquiles, hotdogs (natuurlijk), burritos, quesadillas, en nachos. Ze hebben ook een zeer goede drankenkaart vol speciale en klassieke cocktails, shots, alle soorten bieren en wijnen en frisdranken. Het interieur van The Box is kleurrijk en levendig en zit vol goede vibes. Het heeft niet veel tafels, maar gelukkig kun je de hotdogs ook meenemen. De hotdogs bij The Box zijn gemaakt met Latijnse invloeden, zo hebben ze bijvoorbeeld de Lola die gemaakt is met gemalen rundvlees, kaas, guacamole, mayonaise en koriander. Alle hotdogs kunnen vegetarisch worden gemaakt.

hot dog

Waar vind je het?

Adres: Av. Del Tibidabo, 12, 08022 Barcelona

The Dog is Hot

The Dog is Hot geeft je een heleboel opties als het op hotdogs aankomt. Ze hebben Easy Hotdogs, hun eigen suggesties, specialiteiten, gebakken aardappelen en nacho’s. Easy Hotdogs zijn de goedkoopste optie. Bij Easy Hotdogs kun je één toegevoegd ingrediënt kiezen, zoals pickles, gebakken ui, of jalapeños. De suggesties van ‘The Dog is Hot’ gaan van een Basicdog tot een Rusticdog. Maar als je echt de volledige hotdog ervaring wilt, raden we je aan een van hun speciale hotdogs te bestellen. Onze favoriet is de Specialdog met rucola, guacamole, rauwe ui, geraspte kaas, en droge tomaten. Naast heerlijke hotdogs, hebben ze ook een aantal zeer smakelijke gebakken aardappelen en nacho’s. Ze hebben een hotdogbusje dat rondrijdt, maar als je naar het officiële restaurant wilt gaan, dat is in het Ciutat Vella District.

hot dog

Waar vind je het?

Adres: Carrer de Joaquín Costa, 47, local bj 1 47, 08001 Barcelona

Chuchy Hot Dogs

Als u op zoek bent naar een meer gastronomische optie, dan is Chuchy precies waar u heen moet. Ze betrekken de beste ingrediënten van lokale slagers, bakkers en producenten en willen de nederige hotdog zijn titel van beste streetfood teruggeven. Hun menu onderscheidt zich door de unieke smaken en de nieuwe invalshoeken van de originele hotdog. De prijzen variëren van € 5,50 voor een klassieke hotdog tot € 7,50 voor een heerlijk gerecht met pulled pork. Hoewel er meerdere bestelwagens rondrijden om Chuchy Hot Dogs te verkopen, kun je hun vaste basis ook vinden in het Maremagnum winkelcentrum in Barcelona. Dit merk verhuurt ook bestelwagens voor evenementen als je hun culinaire genialiteit wilt delen met je vrienden en familie!

Chuchy

Waar vind je het?

Adres: Maremagnum Winkelcentrum, Moll d’Espanya num 5 – Planta baixa, 08039 Barcelona

Butipà

Butipà was een van de eerste plaatsen waar hotdogs met een Catalaanse invloed werden gemaakt. Hier kunt u een gastronomische versie krijgen met de beste lokale producten. De traditionele worsten zijn vervangen door butifarras. Butifarras zijn worsten van varkensgehakt, gekruid met zout en peper. Er zijn verschillende varianten van de butifarras, afhankelijk van de Spaanse regio waar u zich bevindt. Butipà geeft je de mogelijkheid om te kiezen uit 12 verschillende varianten van butifarras. U kunt Butipà vinden in El Raval.

Butifa

Waar vind je het?

Adres: Avinguda Diagonal, 208, 08018 Barcelona

Als je niet kunt wachten om naar Barcelona te komen na het lezen van dit verrukkelijke artikel, ga dan en bekijk onze fantastische appartementen in de stad.

Wij zullen u helpen de perfecte plek te vinden.

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

Hello there! We hope you are enjoying our website full of interesting blogs to read. We absolutely love Barcelona and we hope that when you come to visit you will too!

over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven