Home / Cultuur / Sant Jordi’s Dag
stjordife

Sant Jordi’s Dag

Op 23 April is het Sant Jordi’s dag, ook wel bekend als Saint George, de beschermer van Catalonië en enkele andere regios. Maar, hier in Catalonië is het niet alleen een feest waar gevierd wordt voor de heilige die een draak slachtte om een prinses te redden. De dag staat hier ook wel bekend als de Valentijnsdag van Barcelona.

 

Liefde hangt in de lucht! Zowel thuis als op straat brengen stelletjes en vriendengroepjes samen tijd door en wisselen ze cadeautjes uit. Traditioneel gezien horen de mannen boeken te krijgen en de vrouwen rozen, maar tegenwoordig is het ook normaal om je geliefde een ander cadeautje te geven.

Vind nu uw accommodatie!

Sant Jordi’s geschiedenis

De traditie van de roos is ontstaan door het verhaal dat Saint George de prinses een rode roos gaf die vol zat met het bloed van de draak die hij voor haar had geslacht. De traditie van het geven van een boek aan een man is onstaan in 1923 om de werken van Miguel de Cervantes, Garcilaso de la Vega en William Shakespeare te eren. Deze beroemde schrijvers zijn alle drie gestorven op 23 April.

Activiteiten

Op Sant Jordi’s dag staat heel La Rambla vol met kraampjes boeken en rozen. Ook zul je in de hele stad straatmuziekanten vinden die romantische nummers spelen. Er zullen bij Plaza Catalunya beroemde Spaanse schrijvers gesigneerde boeken verkopen. In Plaça de Sant Jaume wordt de nationale Catalaanse dans (la Sardana) opgevoerd.

Aan het eind van Sant Jordi’s dag zijn er meer dan 5 miljoen rozen en een half miljoen boeken verkocht in Catalonië, wat de helft van de jaarlijkse verkoop is. Deze dag is geen nationale feestdag en dus zijn alle winkels gewoon open.

 

 

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

cultuur

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven