Båter og Ferjer

Barcelonas havn er ransjert som den 2. i Europa med mest kommersiell trafikk og nummer en når det gjelder cruiseskip. Havnen har åtte passasjer terminaler (fem for cruiseskip og tre for ferger). Ferge trafikken drives av fire selskap som opererer regelmessig mellom Barcelona og Mallorca, Menorca og Ibiza (Balearene) og Genova (Italia):

Transmediterránea

Buquebus

Grandi Navi Veloci

Umafisa

Ved vann

Plassert nær sentrum, på vestsiden av Montjuïc og under Barri Gòtic finner du Port de Barcelona. Drevet av Autoritat Portuària de Barcelona, har byen reetablert sin status som en av de store Middelhavs maritime reisemål de siste årene, i tillegg til å være en viktig havn for last og den nest største Middelshavs cruise destinasjonet etter Athen. I 2001, håndterte porten 544 ruter og over en halv million passasjerer.

Autoritat Portuària de Barcelona

Tel: +34 93 298 6000

www.apb.es

Crueurs del Porte de Barcelona kjører fire cruiseskip terminaler – to på Moll Adossat og to på World Trade Centre – og Autoritat Portuària de Barcelona kjører Port Vell terminal. Alle terminaler har turistkontorer, reisebyråer, flyforbindelse service, førstehjelps fasiliteter, tax-fri og suvenirbutikker, barer, restauranter og internasjonale aviser kiosker. Taxis and busser tilbyr transport til sentrum. Parkering og bilutleiefirmaer er også tilgjengelig.

Barcelona ferje Servicer

Middelhavs fergen går hver dag fra Barcelona til Palma de Mallorca hele året. Fra 15 juni til 15 september, går det en ekstra ferje fra byens port (bare 4 dager i uken). Turen tar ca 8 timer. Prisene starter på rundt 130 euro for en liten bil, 50 euro per person, og hyttene omkring 60 euro per person. Bestillinger  kan bli gjort på alle de store reisebyråer (anbefalt i sommersesongen).

I tilfelle du ikke rakk en ferge eller du ikke få en billett i tide, kan du vurdere å kjøre til Valencia hvor Transmediterránea (middelhavsferjen) også har avgang til Mallorca hver dag. Priser og overfører er de samme som fra Barcelona.

Hvis du kommer til Barcelona fra Frankrike, vil et alternativ være å ta en ferge i Sete (Sør Frankrike). Men herfra tar reisen 16 timer til Mallorca, og prisene er mye høyere enn de fra Barcelona.

Det finnes også en rask ferje forbindelse mellom Tarragona (ikke langt fra Barcelona) og Palma de Mallorca, kalt “Almudaina” som går på Tirsdager, Torsdager, Lørdager og Søndager, og som bare tar 3 timer og  45 minutter. Skipet kan ta 450 passasjerer og 87 biler. Avgangstider og priser er tilgjengelig i nesten alle reise-kontoret eller på hjemmesidene.

Reservasjoner for Transmediterránea:

(+34) 902 – 45 46 45 | www.trasmediterranea.es

Telefon nummer

ESTACION MARÍTIMA BALEARES

932 959 100

ESTACION MARÍTIMA INTERNACIONAL

933 068 800

GRANDI NAVI VELOCI

932 957 000

TRANSMEDITERRANEA

932 959 100

TRANSMEDITERRANEA

902 454 645

UMAFISA LINES

902 191 068

BALEARIA

902 106 180


Legg igjen et svar

Din epostaddresse vil ikke bli publisert

Skrevet av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

metro-kartet-i-barcelona about-barcelona-nb

Overnatting Barcelona


Gå til toppen