Home / Om Barcelona / Arbeta i Barcelona / Undervisa engelska i Barcelona

Undervisa engelska i Barcelona

Har du engelska som modersmål och bor I Spanien eller har planer på att flytta hit? Om du gör det och håller på att komma på hur du ska försörja dig själv under tiden du är här så bör du upptäcka möjligheten att lära ut engelska. I Barcelona finns en stor efterfrågan av engelskärare; skolor, företag och privatlektioner är alla jobbmöjligheter. För att försäkra dig om att hitta jobb, är det extra viktigt att gå någon typ av certifikatskurs eftersom skolor och företag generellt endast anställer lärare med cerifikat från auktoriserade program.

TEFLkurser kräver generellt någon typ av studentexamen, dock är det möjligt att hitta program som tar emot studenter med grundskoleutbildning om du kan demonstrera  förmågan och mognadsnivån som krävs för kursen. Om du är intresserad av att undervisa I ett annat land än Spanien, är det viktigt att kolla upp landets fack krav, då många kräver en studentexamen för att kunna få arbetstillstånd för att vara en EFL/ESL lärare. Kvalifikationer som behövs för att komma in på ”Certifikatsnivå”, sträcker sig från ett par dagar till flera månader och varierar i innehåll och pris. De flesta arbetsgivare tittar endast på potentiella arbetstagare med kursbakgrund med ett minimum på 120 timmar som inkluderar undervisningsövning.

Innan man bestämmer vilken kurs man ska ta, är det viktigt att fastställa sina behov och ta reda på vad dem olika programmen erbjuder. Det är en bra ide att ta reda påvilket land/länder man vill jobba i både nu och I framtiden, såatt man kan välja ett studieprogram som man kan mäta sina behörighetskrav i det valda landet.

Till exempel USA begär en MA TESOL medans Europa generellt begär minst ett betyg plus en ELT entry behörighet. Kostnaden för ett ELT program är mellan $800 – $2,500.

Godkända kurser

För att en kurs ska vara internationell så måste den ha fått godkänt från en oficiell enhet. Den brittiska styrelsen är vanligtvis organisationen som sätter standarden för engelsk undervisningsträning för att undervisa engelska som ett främmande språk (TEFL) och undervisa engelska till de med engelska som andraspråk (TESOL) kurser. Organisationer som är igenkännda av den brittiska styrelsen som har behörigheten att godkänna kurser är: universitet i Storbritannien, UCLES, undervisningsuniversitetet, samt Trinity College.

Förkortningsbetydelser

TESOL Undervisa engelska till de med engelska som andraspråk (generellt i icke engelsktalande länder)

TEFL Undervisa engelska som ett främmande språk (generellt  i icke engelsktalande länder)

TEAL Undervisa engelska som ett ytterligare språk (generellt i engelskstalande länder)

TESL Undervisa engelska som ett andraspråk (generellt i engelsktalande länder)

Kursinformation

Majoriteten av övningskurser i Barcelona är intensiva, månadslånga kurser som varar ungefär 8 timmar om dagen i fyra veckor. Det är oftast omfattande arbete som krävs utanför klassrummet och det är nästan omöjligt att arbeta eller att ha några andra avtal under dessa kurserna.

Anställning

Det är ovanligt att hitta kurser som garanterar jobb efter kursen, men dem flesta erbjuder någon sorts av hjälp till anställning. Språkskolor anställer lärare hela året om när dem behöver folk. Tiden på året som det behövs flest lärare är början av året och början av hösten när barnen ska börja skolan igen efter sommarlovet. Det finns även många websidor som man kan skicka sin CV till och bli kontaktad av företag och skolor som söker efter engelsklärare.

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

arbeta-i-barcelona om-barcelona

Boende Barcelona


Scroll To Top