Home / Om Barcelona / Barcelona Flygplats
Barcelona Airport

Barcelona Flygplats

Barcelona är ett mycket populärt semestermål,Barcelonas flygplats är den näst mest trafikerade flygplatsen i Spanien. Den tar emot mer än 30 miljoner besökare per år och under 2012 besökte över 35 miljoner flygplatsen! Om du anländer i Barcelona för första gången,så kommer här lite bra information om själva flygplatsen och dess kommunikationer mot centrum.

Barcelonas flygplats har två terminaler, den ena delen T2 , är uppdelad i 3 – T2A, T2B och T2c. Det finns en gratis buss som går mellan de två terminalerna. Det kan också vara bra att veta att flygplatsen också är känd som Barcelona El Prat flygplats på grund av dess läge, nära till området El Prat de Llobregat. Så bli inte allt för förvirrad när du hör någon prata om El Prat.

Det erbjuder många tjänster och shoppingmöjligheter dock är detta en tyst och lugn flygplats. Detta innebär att det finns en minskad mängd av utrop i högtalarna på flygplatsen vilket görs för att främja en lugnare atmosfär i byggnaden. Men oroa dig inte extra skärmar har inrättats så att du inte missar ditt flyg.

Hur tar du dig till centrala Barcelona? :

Flygplatsen ligger ca 12 km från Barcelona centrum och det finns en mängd olika sätt att pendla mellan flygplatsen och centrum.

Aerobus: Aerobus går från T1 och T2 och tar ungefär 35 minuter att ta sig till Plaza Catalunya. Vid rusningstrafik avgår bussen var 5:e minut och en enkelbiljett kostar 5,90 €, en tur och retur biljett kostar 10,20 €. Vi rekommenderar att du besöker Aerobus hemsida för uppdateringar gällande tidtabeller, priser och busslinjer.

Tåg: Med tåg tar det cirka 20 minuter att nå Sants station eller en halvtimme till Passeig de Gràcia. Du kan köpa en biljett på flygplatsen och kom ihåg flygplats ligger i zon 2. En enkel biljetter kostar 3,80 €.

Bus: Nummer: 46 till Plaza España avgår från båda terminaler.

Du kan kolla upp alla olika sätt att nå stadens centrum från Barcelonas flygplats på flygplatsens hemsida.


Information

Adress: El Prat de Llobregat, Barcelona Barcelona, Spain.

Transport: By Aerobus – To Plaza Catalunya | By Bus – No. 46 to Plaza España | By Train – To Sants or Passeig de Gracia.

Om du letar efter det perfekta boendet medan du bor i den fantastiska staden Barcelona glöm då inte besöka oss på  www.barcelona-home.com.

Boende i Barcelona

Visa Mer

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

om-barcelona

Boende Barcelona


Scroll To Top