Home / Costa Brava / Tossa de Mar
Tossa de Mar

Tossa de Mar

Tossa de Mar is een stad in de comarca van La Selva, in de regio Costa Brava. Halverwege tussen Barcelona en de Franse grens is het gevestigd. Het internationale toegangspunt wat het meest dichtbij is, is Vliegveld Girona. De geschiedenis van Tossa de Mar begint duizenden jaren geleden, toen mensen voor het eerst begonnen met het ontwikkelen van technologie. In de twaalfde eeuw werd er een kasteel gebouwd op het hoogste punt van de Guardi berg, wat later getransformeerd werd tot een windmolen gevolgd door een vuurtoren die nog steeds bestaat.

Vind uw accommodatie nu!

De stad heeft bijna 6.000 inwoners verspreid over 38,2 vierkante kilometer. Alhoewel toerisme een grote rol speelt in de economie van Tossa de Mar is de belangrijkste economische activiteit de landbouw. In het bijzonder druiven en kurk. Vissen speelt een kleine rol in de economie van het dorp maar is het belangrijkste alternatief in tijdens van economische crisis. Tossa de Mar staat bekend als de eerste stad in de wereld met wetten tegen stierenvechten.

Tossa de Mar

Er zijn drie stranden in Tossa de Mar:

  • Platja Gran: Staat ook wel bekend als Tossa Beach en ligt recht voor het centrum van Tossa de Mar. Het is bijna 400 meter lang en gemiddelde 60 meter breed.
  • La Mar Menuda: Is gelegen aan de andere kant van de baai. Het beschikt over alle faciliteiten die nodig zijn voor een bezoek inclusief watersport verhuur. Het strand is bijna 200 meter lang en gemiddeld 20 meter breed.
  • El Codolar: Verstopt van al het andere, lastig te bereiken maar het is zeker de moeite waard. Het is omringd door kliffen en is beroemd om de karakteristieke Mediterraanse blauwe wateren.

Tossa de Mar heeft verschillende bezienswaardigheden. Een van hen is het Oude Ziekenhuis van Sant Miquel, opgericht in 1773. De stichter was rijk geworden in Amerika en bouwde het gebouw van twee verdiepingen om de arme gemeenschap te helpen. Aangezien de regio rijk in geschiedenis is zijn er ook nog andere bezienswaardigheden, bijvoorbeeld het historische gebied van het Romeinse Villa dels Ametllers. Het plattelandsdorpje dateert van de eerste eeuw voor Christus tot de zesde eeuw na Christus. Er zijn overblijfselen van een Romeinse spa, verwarmingssysteem en mozaïek evenals dagelijkse gebruiksvoorwerpen van de inwoners van toen. Een van de belangrijkste kerken van de stad is de Parochie Kerk, toegewijd aan Vincent van Saragossa. Na 20 jaar bouwen, was de tempel ingewijd in 1775. De Oude Stad, genoemd Vila Vella enceinte, is het laatst overgebleven middeleeuws dorp aan de Catalaanse kust. In de oude stad, in het house van de voormalige Gouverneur, is nu het Gemeentelijk Museum gevestigd wat een collectie van tijdseigen kunst tentoonstelt van Spaanse en internationale artiesten.

 

Afbeelding: Alex Alishevskikh cc

Photo credit: Alex Alishevskikh cc

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Costa Brava


Scroll naar boven