Home / Costa Brava / Girona
Girona View

Girona

Girona, een plaats die ten noorden van Barcelona ligt, is een spectaculaire stad met een rijk historisch verleden en een bewonderenswaardige monumentale verzameling die je zeker niet mag missen. Girona is de stad van de drie rivieren: het ligt in het dal van de Ter tussen de rivieren Güell, Galligants en Onyar. Aan de linkerkant van de Onyar vinden we het moderne Girona, met veel belangrijke  modernistische gebouwen.

Vind nu uw accommodatie!

Er is een groot stedelijk park (Dehesa) van ongeveer 40 hectare groot, met meer dan 2500 bananenbomen die wel 50 meter hoog kunnen worden. In de kern van het oude stadscentrum zijn veel elementen van de oude wijk te vinden. Je vindt er bijvoorbeeld het oude Benedictijnse klooster Sant Pere de Galligants, de kerk van Sant Feliu en de Arabische baden, die dateren uit de 12e eeuw.

Girona bezoeken is een geweldige ervaring. De stad is altijd prachtig, maar het beste moment om Girona te bezoeken is in Mei, wanneer het festivals worden gehouden. Er zijn veel activiteiten zoals een festival met religieuze muziek, de San Narcís fair en de optocht tijdens goede vrijdag.

Hier is een lijstje met andere activiteiten die je kunt doen tijdens je bezoek:

  • Loop langs de oude muren voor een prachtig uitzicht over de stad.
  • Geniet van de vele cafes die vooral ’s nachts zeer sfeervol zijn.
  • De smalle, oude straatjes in de oude Joodse wijk doorwandelen.
  • Geniet van het geweldige nachtleven.
  • Speel glof op een van de fantastische golfbanen.
  • Huur een boot! Je kunt kiezen variërend van een kleine boot tot luxe jacht met bemanning, een van de grootste jacht verhuurders van de wereld zit in Girona.

Het klooster Sant Pere de Galligants en de kapel Sant Nicolau zijn mooie voorbeelden van de Romaanse gebouwen uit de 12e eeuw. Het klooster zelf werd bezet door de Benedictijnse orde. Deze plek zal u betoveren door zijn imposante omvang en het opmerkelijke klooster, waar u ook Girona’s Archeologie Museum vindt.

De Colegiata van Sant Feliu, daterend uit de 12e eeuw, is een traditioneel gebouw in Girona. Het gebouw is gebouwd met verschillende architectonische stijlen. De inwendige constructie is gebouwd in Romeinse stijl, het schip in gotische stijl, en de oostgevel is in barokstijl. Binnen vindt u vroegchristelijke graven uit Italië en een meesterwerk van de Catalaanse gotische sculptuur genaamd el Cristo Yacente uit het jaar 1350. Deze historische plek is slechts een van de vele plekken die de stad heeft.

De Arabische baden in Girona waren huizen die werden gebruikt als openbare baden. Hoewel de naam anders doet vermoeden is dit gebouw in feite Romaanse qua design en architectuur, geinspireerd door de oude Romeinse baden. Toch zijn er ook enkele invloeden van de islamitische architectuur te vinden. Eenmaal binnen zul je 3 kamers vinden: Het frigidarium (koud zwembad), caldarium (heet zwembad), en tepidarium (warm zwembad). Van deze 3 kamers trekt het frigidarium meteen de aandacht door zijn opvallende design.

Casas de l’Onyar – De Huizen van Onyar werden gebouwd in de Middeleeuwen. Ze zijn gebouwd met fel gekleurde stenen en zorgen voor een spectaculair uitzicht van pleinen met pilaren en zuilen, omgeven door steile steegjes. Deze huizen zijn echt een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden in Girona en zeker een must-see tijdens uw bezoek.

Girona heeft door de jaren heen veel moderne en middeleeuwse ruimtes gebouwen behouden. Je vindt de sterke invloeden van het Romeinse, Arabische en Joodse verleden duidelijk in de architectuur en vormgeving rond de pleinen, steegjes, smalle straatjes en gebouwen terug. De stad lijkt onaangetast te blijven, alsof de tijd heeft stilgestaan​​.

Tijdens uw verblijf in Barcelona kunt u met de bus of trein Girona bereiken. Het bekijken van en rondlopen door deze prachtige stad kost u natuurlijk niets, maar u kunt wel overwegen een betaalde stadstour te doen. Op deze manier bent u er zeker van alle highlights te zien en krijgt u toelichtingen bij de historische bezienswaardigheden.

 

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Costa Brava


Scroll naar boven