Home / Over Barcelona / Top 5 dingen om te doen in Barcelona tijdens de herfst
Top 5 dingen om te doen in Barcelona tijdens de herfst barcelona-home

Top 5 dingen om te doen in Barcelona tijdens de herfst

Top 5 dingen om te doen in Barcelona tijdens de herfst

Wanneer je niet zo’n fan bent van de warmte tijdens de lente en de zomer, kunnen we ons voorstellen dat de herfst voor jou het perfecte moment is om een stedentrip te maken! De prachtige stad Barcelona is ook een zeer goede optie wanneer je op zoek bent naar de perfecte bestemming voor je onvergetelijke stedentrip. Tijdens de zomer is de stad natuurlijk ontzettend mooi, met al haar groene bomen en de zon die bijna elke dag schijnt. Maar in de herfst is Barcelona misschien nog wel mooier, met al die groene bomen die de typische herfstkleuren krijgen zoals oranje, geel en rood. Dus, wat zijn de top 5 dingen om te doen in Barcelona tijdens de herfst? Lees snel verder, want wij hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet!

Autumn

1. Ga ‘castanyas’ eten

Op 1 november wordt in Spanje een feestdag gevierd die Allerheiligen heet (in het Spaans El Día de Todos Los Santos). Deze nationale feestdag is ter ere van, en om de doden te herdenken. Veel Spanjaarden kopen bloemen voor deze dag om op het graf van hun dierbaren te leggen tijdens deze bijzondere dag. Maar deze dag is veel meer dan dat alleen, tijdens deze dag eten de mensen ook traditioneel kleine ronde amandelkoekjes die “Panellets” worden genoemd. Een andere traditie tijdens Allerheiligen is het eten van geroosterde kastanjes, die in het Catalaans “castanyas” worden genoemd. De “castanyas” worden verkocht door straatventers die tijdens deze feestdag overal in de stad opduiken. Je kunt er dus heel gemakkelijk een vinden en deze typisch Spaanse traditie uitproberen. De ‘castanyas’ worden de hele winter door verkocht, dus maak je geen zorgen als je niet in Barcelona bent op 1 november!

chestnuts

2. Ga picknicken in Park Ciutadella

Het Ciutadella Park is dé plek in Barcelona waar je naartoe moet voor een epische picknick. Tijdens de herfst veranderen alle kleuren in het park massaal, wat een prachtig gezicht oplevert. Vooral in november is het park een zeer populaire plek voor een picknick of gewoon een wandeling in het park! Wanneer je deze prachtige plek met kinderen bezoekt, is de dierentuin altijd een zeer goede optie, aangezien deze zich in het park zelf bevindt. Dus pak wat lekkers om mee te nemen en geniet een paar uur in het Parc met zijn prachtige herfstkleuren!

Park

3. Ga naar een Flamenco show

De Flamencodans is een van de meest typische tradities die we kunnen bedenken als we naar de Spaanse cultuur kijken. Daarnaast heeft de Flamenco ook zeer sterke wortels in Catalonië. Daarom is het bezoeken ervan zeker een ‘must-do’ tijdens uw reis! Tijdens de herfst, wanneer de avonden en nachten kouder worden, kunnen we geen activiteit bedenken die perfecter is! In Barcelona zijn er veel mogelijkheden om een Flamenco show te combineren met een tapas tour. Deze activiteiten vinden elke avond plaats en zijn de perfecte combinatie van twee van de meest populaire tradities in Spanje!

Flamenco

4. Ga musea bezoeken

In de herfst daalt de temperatuur natuurlijk, niet alleen ’s nachts, maar ook overdag. Je zult zeker een jas mee moeten nemen, en misschien zelfs een sjaal om jezelf warm te houden tijdens de wandelingen door de stad. De perfecte activiteit is dan natuurlijk om een van de prachtige musea in Barcelona te bezoeken. Barcelona heeft een breed scala aan verschillende musea, wat betekent dat er genoeg musea zijn die voor iedereen geschikt zijn. Je kunt je bijvoorbeeld vermaken in het PICASSO MUSEUM met meer dan 4.000 stukken, of HET NATIONALE MUSEUM VAN KUNST HET CATALUNYA waar je je kunt vergapen aan de Catalaanse kunst van de 12e eeuw tot de 20e eeuw. Deze twee zijn natuurlijk nog maar het begin! Barcelona heeft nog zoveel andere geweldige musea die je tijdens je reis kunt bezoeken, lees er meer over in ons artikel Barcelona musea artikel.

museum

5. Geniet van het begin van het kerstseizoen

Kerstmis wordt natuurlijk niet in de herfst maar in de winter gevierd, maar de voorbereidingen beginnen al vroeg! Met het officiële begin van het kerstinkoopseizoen in Barcelona eind november met THE SHOPPING NIGHT BARCELONA, kunnen we zeggen dat dit zeker een must-do is tijdens je najaarsreis naar Barcelona. De hele stad zal versierd zijn met kerstverlichting die de hele stad zal verlichten tijdens de avonden en nachten. Daarnaast zullen alle winkels hun etalages versieren met prachtige creaties en zullen ze je voorzien van speciale kerstkortingen. Dus alles wat je nodig hebt voor een heerlijke dag kerstshoppen!

Christmas Barcelona

Er zijn dus genoeg dingen te doen in Barcelona tijdens de herfst. Natuurlijk zijn dit maar 5 van de dingen die je zou kunnen doen tijdens je herfstreis naar Barcelona. Er zijn nog veel meer dingen die je kunt doen, maar zorg ervoor dat de hierboven genoemde activiteiten zeker op je to-do lijstje staan!

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

Hello there! We hope you are enjoying our website full of interesting blogs to read. We absolutely love Barcelona and we hope that when you come to visit you will too!

over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven