Home / Cultuur / Bezienswaardigheden / De Torre Agbar
Barcelona

De Torre Agbar

De Torre Agbar is een wolkenkrabber uit de 21ste eeuw en bevindt zich op Barcelona’s Plaça de les Glòries Catalanes. Het is ontworpen door de Franse architect Jean Nouvel en werd in Juni 2005 geopend. De Spaanse koning Juan Carlos heeft het gebouw officieel ingewijd op 16 September 2005. De toren is vernoemd naar de eigenaren, de Agbar Group, een bedrijf wiens interesses in onder andere een waterbedrijf uit Barcelona liggen.

 


 

Beschrijving

Barcelona’s Torre Agbar is 144.4 meter hoog en bestaat uit 38 verdiepingen inclusief vier ondergrondse. Het ontwerp combineert een aantal verschillende bouwkundige concepten wat resulteert in een geweldige structuur gebouw met versterkt beton,  afgedekt met een mantel van glas en meer dan 4.500 raamopeningen die uitkijken over Barcelona.

Het gebouw is het derde hoogste gebouw in Barcelona, alleen achter het Arts Hotel en de Mapfre Toren die allebei 154 meter zijn. Een unieke eigenschap van het gebouw is de nachtelijke verlichting. het heeft een mechanisme van 4.500 LED lampjes die een prachtige verlichting genereren in de mantel van het gebouw. Hierbij heeft de buitenkant van de toren temperatuursensors die het openen en dichtgaan van de zonwering regelen, wat het energieverbruik van de airconditioning weer reduceert.

Torre Agbar is geweldig om ’s nachts te zien in Barcelona, of u nu voorbij rijdt of dat u in de buurt bij een bezienswaardigheid bent. Wij bevelen u aan om het ’s nachts te bekijken terwijl het helemaal op licht!

 

Accommodaties in Barcelona

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

bezienswaardigheden cultuur

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven