Home / Fritid / Surfing

Surfing

Barcelona ligger vid Costa Brava, som bokstavligen betyder “den vilda kusten”. Vågorna kan bli verkligt höga här och detta lockar både surfare och vindsurfare. Med sin 200 km lång kustlinje mellan Blanes och Port Bou finns det dessutom rikligt med utrymme för dem.

Surf

Vid Barcelonas stränder är det möjligt att surfa året runt, det kan dock vara klokt att investera i en våtdräkt under årets kalla månader. Sommaren är för övrigt inte högsäsong för surfing, dels p.g.a. vågorna dels p.g.a. de överfulla stränderna.  Ta chansen och prova på surfing medan du är i Barcelona, vare sig du är nybörjare eller expert.

Windsurf

I Barcelona är det möjligt att både hyra utrustning och ta lektioner i windsurfing. I början kan det verka svårt och utmanande men efter ett tag inser man att det är värt det. Inget går upp mot känslan att glida fram längs stranden med vatten som stänker mot dina ben och solen som lyser i ansiktet!

Kitesurf

Kitesurfing är en populär sport i Barcelona tack vare två saker: rikligt med vatten och vind! Det går att surfa i svagare vindar också, även om starkare vindar alltid är att föredra. Om du inte har provat på denna sport ännu, passa på att göra det medan du är i Barcelona!

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

fritidsaktiviteter sport-sv

Boende Barcelona


Scroll To Top