Home / Kulturen / Äta och dricka / Oliver i Barcelona
qeqee

Oliver i Barcelona

dadawdOliver i Barcelona. Oavsett om du befinner dig i Barcelona eller i någon annan stad i Spanien är oliver ett måste. Många anser att oliver från Spanien är de bästa i världen!

Varför anses oliver från Spanien vara de bästa? Det är faktiskt så att det varma spanska klimatet skapar de perfekta förutsättningarna för att kunna odla oliver. Till skillnad från Spanien finns det till exempel många olivträd i Frankrike och Italien som kan frysa under vintern!

Spanien erkänns nuförtiden som nummer ett på att producera och exportera utmärkta oliver och oljor. Människor har i alla tider förknippas oliver med Italien, men i själva verket  var det det romerska riket som gjorde Spanien leverantören utav oliver och även i dag köper Italien stora ton oliver per år från Spanien. Spanien producerar över 260 olika typer av oliver och har också det största antalet olivträd än något annat land. Det är inte konstigt att oliver är en stapelvara i den spanska kulturen!

Oliver är inte bara smaskiga, men de innehåller också rikliga mängder utav järn, vitamin E, kalcium och kostfiber. Inte nog med det anses det också vara ett afrodisiakum! Är det kanske därför spanjorerna äter det till allt! Oliver finns i olivolja på rostat bröd, mat tillagas i olivolja, de äter oliver för mellanmål, oliver för tapas, olivolja i bakverk, och även olivolja / olivolja glass. Varje restaurang och marknad har oliver att köpa, vilket gör dem perfekta att äta för ett mellanmål. Det är omöjligt att inte äta oliver i Spanien! Speciellt gäller det oliver i Barcelona eftersom det är här de flesta turister befinner sig och har möjlighet att äta oliver.

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

ata-och-dricka kultur-sv

Boende Barcelona


Scroll To Top