Home / Kulturen / Dofter i Barcelona
bdbf

Dofter i Barcelona

Dofter i BarcelonaDofter i Barcelona. I Barcelona finns det otroligt mycket museum att besöka! Däremot har de en del väldigt unika museum – Barcelonas parfymmuseum är ett utav dem!

Museet har en stor samling med olika parfymer både parfymer från många år tillbaka men också parfymer från idag. Särskilt finns det en parfymlåda med recept i, vilket tillhörde drottning Marie Antoinette. Parfymer som dessa, exklusiva och äldre parfymerna är inte till salu, däremot kan du känna doften av drottningar, såsom Kleopatra av Egypten och faktiskt få en aning om hur hon en gång i tiden luktade. Med det sagt, du får faktiskt en förståelse för parfymens historia! Tycker du att det är spännande med dofter och parfymer och vill veta hur människor från olika tidsåldrar och kulturer luktade bör du definitivt besöka detta intressanta museum.

Det är inte bara art och konst som är intressant, det finns mycket som är värdefullt! Är du en person som kanske tycker om design, då är det även en idé att studera flaskornas design. Varje flaska har inte bara sin egen doft, men en otrolig design!

Museet har öppet måndag-fredag 10.30 – 14.30 samt 16.00–20.00. På lördagar är det öppet mellan 11.00–14.00. Adressen är Passeig de Grácia 29.


View Larger Map

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kultur-sv museer

Boende Barcelona


Scroll To Top