Home / Fritid / Butiken Zara
Zara

Butiken Zara

 Butiken Zara i SpanienButiken Zara. De flesta runt om i världen har hört talas om det spanska varumärket Zara. Varför vi väljer att skriva om det idag är helt enkelt av den anledningen att den första Zara butiken faktiskt öppnade i Spanien 1975. Dess grundare, Amancio Ortega, även ägare utav Massimo Dutti och Berschka har lyckats enormt bra med företaget och det är idag ett multinationellt företag där alla vill handla! Vill du shoppa i Spanien och tycker om spansk mode och bra priser är Zara ett perfekt val! Även då kedjan finns över hela världen ligger priserna mycket lägre i Spanien eftersom det var där det internationella företaget hade sin första butik.

Lite information om Amancio Ortega:
Amancia Ortega föddes i en familj med små ekonomiska omständigheter. Hans far var järnvägsarbetare och hans mor husa. Amancio Ortega började arbeta som springpojke i en skjortaffär i La Coruña vid väldigt ung ålder. År 1963 startade han ett företag som sålde badrockar som sedan ledde vidare till öppnandet utav en nya butik i La Coruña 1975 som blev grunden för klädkedjan Zara. Idag är han en av världen rikaste män. Vill du läsa mer om shopping? 


View Larger Map

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

fritidsaktiviteter shopping

Boende Barcelona


Scroll To Top