Home / Costa Brava / Wijngaarden van de Costa Brava
Lavinyeta vineyard

Wijngaarden van de Costa Brava

De meeste wijngaarden van de Costa Brava zijn in de wijnregio Emordá wat genesteld is tussen de Pyreneeën en de Middellandse Zee, in het noord-oosten van Catalonië. DO Empordá ademt de geschiedenis van wijn wat dateert tot de Romeinen.

In deze regio variëren de soorten wijnen erg, van rode wijnen van goede kwaliteit, karakteristiek en aromatische kleur; frisse witte wijn met een geweldige smaak en intensiteit; tot rosé’s met persoonlijkheid en frisheid. Een eigen druif van de regio is de “Garnacha van de Empordá” en produceert een natuurlijke zoete wijn. Een andere originele zoete wijn uit het gebied is de Moscatell.

Vind uw accommodatie nu!

Op de Costa Brava zijn veel verschillende wijnhuizen waar u kunt genieten van de onvergetelijke ervaring van de geschiedenis en geheimen van wijn ontwikkeling, processen en proeverijen van de wereldberoemde Empordà. Er zijn ook vele andere activiteiten rond de wijngaarden.

Activiteiten

In het gebied van de DO Empordá is een geweldige wijncultuur, dus het is geen verrassing dat verschillende beurzen, festivals, presentaties en seminars gerelateerd aan wijn worden gehouden door het hele jaar.

Een van de meeste recente festivals die plaatsvinden in de regio is “VIVID“, wat in April gehouden wordt en waar u kunt genieten van conferenties, paringen, menu’s, excursies, muziek en veel andere activiteiten om de wijn en al de facetten hiervan te ontdekken.

Eten en wijn

De waarheid is dat er geen betere plek is om van een goede paring te genieten. Veel medewerkers van restaurants combineren de kunst van heerlijke gerecht met de fijnste wijnen. Als u een echte diner ervaring wilt hebben, laat u adviseren door een van de sommeliers en u zult geen spijt krijgen.

Routes

Als u zoekt voor meer dan de smaak van wijn dan zijn er verschillende routes die al de culturele, historische en landschapsaspecten van de DO Empordá uitleggen. We adviseren u om de officiële website te bekijken zodat u de route kunt uitkiezen die het beste bij u past.

Alle routes zijn betaald, beginnend vanaf 10 euro per persoon en daarbij hoort: begeleide tour door de wijngaarden en wijnhuizen, wijnproeven met paringen van lokale producten en veel meer activiteiten die afhangen van de prijs van de tour, het aantal mensen en dagen.

De Costa Brava is gemakkelijk bereikbaar vanuit Bekijk onze Barcelona-Home appartementen in de stad. We bieden opties in verschillende districten voor betaalbare prijzen.

Bekijk Barcelona appartementen

Foto Credit: C.C Chapman CC

Hoe er te komen:

  • Auto: Neem de B-10 van Via Laietana, Carrer Dr. Aiguader naar Afslag 22. Rij dan naar AP-7, neem Afslag 4 en volg de N-11 naar GI-614. Dit zal ongeveer 50 minuten in beslag nemen.
  • Lucht: De dichtstbijzijnde luchthaven is Girona wat u kunt bereiken vanaf Barcelona-El Prat. Eenmaal aangekomen kunt u een bus nemen die op weekdagen elk uur vertrekt.
  • Treinen: Dit is waarschijnlijk de meest gemakkelijke optie. Ze rijden elke 45 minuten, elke dag van de week. Bekijk hun website voor meer informatie.

 

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Costa Brava


Scroll naar boven