Home / Index / PortAventura
PortAventura

PortAventura

PortAventura is een thema park en resort gevestigd in Salou, Tarragona, in Spanje aan de Costa Daurada, in het zuidwesten van Barcelona. Hier zal u worden omringd door mooie landschappen, stranden en monumenten om te verkennen en van te genieten. Dit is de ideale bestemming voor familie vakanties, aangezien het bestaat uit 2 parken en 4 verschillende thema-hotels.

Vind nu uw accommodatie!

PortAventura toont 6 werelden in de thema’s van het park, samen met een geweldig waterpark met fantastisch luxe hotels zodat het een trip wordt die u zich nog lang zal herinneren. Deze onvergetelijke trip neemt u mee de wereld rond langs China, Polynesië, Mexico, het verre westen, de Middelandse Zee, en Sesamstraat.

Geschiedenis:

Het was gevestigd en verder uitgebreid door een Spaans Consortium en Anheuser-Busch (BEC-Busch Entertainment Corporation) toen de Tussauds groep de Spaanse partners overnam als investeerders omdat sommige het bedrijf verlieten, derhalve zij het bedrijf volledig ontwikkelden en de eerste exploitanten werden.

Echter in 1997, werden de meeste aandelen van het park gekocht door Universal, die het park vervolgens ‘Universal PortAventura’ noemde en later in 2000 twee extra hotels en een ander waterpark (Costa Caribe) toevoegde als ‘Universal Mediterranea’.

Bovendien, in 2004, verkocht de moeder van Universal Studio alle rente van PortAventura, dat tegenwoordig in bezit is van een bank met de naam La Caixa. In 2005, de naam Universal is opnieuw veranderd naar PortAventura. Ook het resort kreeg zijn originele naam terug.

De 5 gebieden van het park zijn gebaseerd op de historische beschaving en de laatste op Sesamstraat, dat werd geopend in 2011.

De Middelandse Zee

De Middelandse Zee geeft u een warm welkom in PortAventura en is de hoofdingang van het park. Het bestaat uit drie attracties en er zijn vele restaurants en winkels. Wanneer u aankomt zal u niet alleen genieten van geweldige attracties, maar ook van het onvergetelijke magische amusement dat het park te bieden heeft.

De hoofdattractie van dit gebied is ‘Furious Baco’, een zeer snelle achtbaan met gevleugelde zitplaatsen. Met een snelheid van 135 km/h (83.9mph) is dit de snelste achtbaan van Europa! Een andere attractie in dit gebied is de ‘Estacio Del Nord’ en is een van de drie stations van de PortAventura tour. Tenslotte, is ‘Port de la Drassana’ een van de water attracties waarin bezoekers in bootjes van dit gebied naar het Chinese gebied worden genomen.

Ook is er in het gebied de Middelandse Zee een show voor de Halloween parade, waarin het hele park is gekleed in zwart en paars en waar er veel verschillende karakters zijn vermomd in kostuums. Hun vervoersmiddelen zijn onder andere een ouderwets paard en wagen naar een begrafenis, pompoenen, skeletten op fietsen, boot, trein, vliegtuig en natuurlijk een erg enge grote duivel.

Mocht u in Barcelona zijn tijdens de periode van Halloween en verblijft u in een accommodatie in de buurt van PortAventura, zorg dan dat u deze aangrijpende ervaring niet mist.

Het verre westen

Dit is waar u de plezierige en prikkelende avontuurlijke thema’s kunt beleven net als in een oud Amerikaans westelijk stadje. Het bevat vele westelijke gebouwen en sculpturen; het heeft meer dan 9 verschillende attracties, wat dit gebied van het park het grootste maakt van allemaal.

Sommige attracties omvatten een versie van het Wilde Westen met theekopjes en botsauto’s. Een van deze sensationele ritten is ‘Stampida’, een race tussen twee kuddes buffels en deze staat bekend als de derde grootste achtbaan in het park. Een andere met de naam ‘de Grand Canyon’s stroomversnelling’, is een water attractie met water kanonnen ernaast, waarmee bezoekers naar de mensen in de attractie kunnen spuiten.

Mexico

Op het pre Colombiaans Mexicaanse gedeelte kunt u tempels, standbeelden, dichte vegetatie met oude ruïnes en een grote piramide vinden wat de Entranceto de Gran Teatro Maya is, de grootste show zone van het park.

Een van de attracties binnen dit gebied is de ‘Hurakan Condor’, een toren bediend door een kabelbaan. Deze attractie biedt een enorm uitzicht aan de top van de rit, waarna een vrije val naar beneden volgt. Met een hoogte van ongeveer 100 meter (330 ft), staat het bekend als een van de hoogste van de wereld. U kunt genieten van de Mexicaanse keuken als u een restaurant bezoekt, waar u ook wordt voorzien van een show waarin mensen zingen en dansen op Mexicaanse muziek.

Polynesië

Dit gebied is wat relaxter met minder prikkelende attracties, gevestigd onder palmbomen, struiken en planten. Het is een van de kleinste thema gebieden en is de thuisbasis van twee shows en weinig andere attracties. Een van de hoofdattracties in dit gebied is de ‘Tutuki Splash’, een water attractie rondom een uitbarstende vulkaan.

China

Dit gebied wordt beschouwd als de grootste van het thema park en bevat een Chinees buffet genaamd Marco Polo, met een brede range aan gerechten. Het grootste gedeelte is ontworpen als de Chinese Muur. De meest uitdagende attractie van PortAventura ligt hier, ‘Dragon Khan’, de meest iconische rit en dient als de gastheer van het keizerlijke China.

Sesamstraat

Dit gebied is bedoeld voor de jongere generatie en specifiek ontworpen voor kinderen. Het is de thuisbasis voor meer dan 11 attracties. Ook is er de mogelijkheid vele karakters te ontmoeten, zoals bijvoorbeeld Bert en Ernie. Kinderen van alle leeftijden zullen hiervan genieten.

PortAventura trekt jaarlijks rond de 4 miljoen bezoekers, wat het het meest bezochte thema park van Spanje maakt. Ook staat PortAventura op de 6e plek in de lijst van meest bezochte amusement parken van Europa. Er liggen 2 vliegvelden binnen 30 minuten van het park vandaan, onder andere Reus.

 

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

index sporten

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven