Home / Costa Brava / Internationaal muziekfestival van Castell de Peralada 2016
ticketmaster-636x288-festival2016

Internationaal muziekfestival van Castell de Peralada 2016

Doe uw ogen dicht en volg de muziek, het is het festival van Castell de Peralada

Bent u een liefhebber van klassieke muziek? Wilt u uw vakantie doorbrengen in een prachtige stad en luisteren naar goede muziek? Dan is het festival van Castell de Peralada gemaakt voor u! Opgericht in 1987 door Carmen Mateu, een liefhebber van romantische muziek, het festival is een van Spanjes belangrijkste kunst-evenementen in de zomer. Het is een weergave van het werk van goede kunstenaars op het gebied van muziek en dans. Jaar op jaar wordt het festival gesponsord door meer dan 50 bedrijven die enthousiast betrokken zijn. Dit jaar is het een bijzonder en belangrijk jaar voor het festival, want het viert haar 30-jarig bestaan! Zorg er voor dat u deze speciale gelegenheid niet mist!

Vindt nu uw accommodatie!

De spectaculaire locaties van het festival zullen de gotische en renaissance plaatsen van Castell de Peralada zijn, gebouwd tussen de 14e en 16e eeuw. Binnen de oude muren zult u 4 podia tegenkomen met elk een unieke en historische omgeving om de muziek op een andere manier te waarderen. Deze 4 locaties zijn het Kasteeltuinen-auditorium , dit is een openlucht-auditorium, de Carmen kerk, een 14e-eeuwse kerk waarin recitals, huiskamerconcerten en kleine opera’s gehouden worden, het Carmen klooster, een typisch Spaanse patio voor premières en hedendaagse opera’s, en de Cotton Chill Out, een cabaret-stijl en openlucht bar. De sfeer van de locatie is ontworpen om u te helpen ontspannen en genieten van de fantastische muziek in een positieve en dromerige staat.

De getalenteerde artiesten die aanwezig zijn op het festival omvatten internationale kunstenaars, zoals de verbazingwekkende Seal (op 23 juli 2016), Diana Krall (op 30 juli 2016) en Bryan Hymel (op 5 Augustus). De rest van het programma voor het 30e Festival van Castell de Peralada zal later worden aangekondigd in april. Voor meer informatie over het programma kunt een kijkje nemen op de officiële WEBSITE van het festival.

Hoe komt u daar?

  • Met de auto: De stad Peralada is 8 km van Figures en 146 km van Barcelona. Vanuit Barcelona neemt u de AP7 richting Frankrijk. Neem de Figures afrit en ga naar Llançà-Portbou. U bent nu op de Vilamalla vierbaansweg. Neem de derde afslag naar Peralada en volg de borden. De geschatte reistijd vanuit Barcelona is anderhalf uur, vanuit Girona 40 minuten en vanuit Figures 15 minuten.
  • Met de trein: met de AVE hogesnelheidstrein vanuit Barcelona gaat u naar Figueres-Vilafant AVE station wat op ongeveer 15 minuten van Peralada ligt. Er gaat een regelmatige bus en taxi service van hier naar Figueres. Geschatte tijd van Barcelona: 55 minuten.
  • Met de bus: de bus vertrekt vanuit Barcelona (Rda. St. Pere, 21) om 6 uur in de avond en keert terug als het festival eindigt. Prijs: €35, let op: plaatsen zijn beperkt!

Informatie:

Addres: Carrer Nou de Sant Joan, s/n, 17492 Peralada, Girona
Prijs: Tussen de 35€ en 200€
Tijd: vanaf 6p.m

view more apartments dutch

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Costa Brava


Scroll naar boven