Home / Index / Activiteiten / Parc de Joan Miró
Parc de Joan Miro

Parc de Joan Miró

Het Parc de Joan Miró, gevestigd in het hart van de wijk Eixample. Het wordt ook wel “Park van het slachthuis” genoemd omdat het gevestigd is op het gebied van een voormalig slachthuis. Het park is net naast Plaça d’Espanya gelegen en is de beste optie om even wat rust te pakken na het bezoeken van dingen of na het shoppen in de straten dichtbij. Bovendien is het Parc de Joan Miró perfect gemixt in het drukke gebied van Barcelona waar het moeilijk is om een rustig plekje te vinden om te relaxen.

Ingewijd in 1983, het park is toegewijd aan Joan Miró, een beroemde artiest uit Barcelona. Het is een plek waar iedereen een manier kan vinden om een fijne tijd te hebben en van de natuur te genieten.

Vind uw accommodatie nu!

Natuur in het hart van het park

Grote ruimtes zijn onder de bomen gemaakt zodat mensen daar kunnen lopen zodat u zich voelt alsof u wordt opgenomen in de natuur en de rest van de grote stad even kunt vergeten Grote paden omringd door palmbomen zijn overal in het park. Het geeft een rustig gevoel en doordat het park best groot is kunt u er voor een lange tijd lopen om het te ontdekken en te relaxen. Voor degenen die wat rust willen pakken zijn er overal plekken aanwezig waar u kunt zitten en genieten van de natuur.

Dona I Cell, het belangrijkste beeld

Het park is toegewijd aan Joan Miró. Om te laten zien wat voor een geniale artiest dit was, is een van zijn meest beroemde beelden in het hart van het park geplaatst. Dit beeld is de Dona I Cell, oftewel de vrouw en de vogel. Dit gigantische kunstwerk van 22 meter hoog is gemaakt van ceramische mozaïek en is de laatste van Miró. Het beeld is afgemaakt in 1983.

Veel sport faciliteiten

In de hoek van het park zijn er een aantal grote faciliteiten gratis beschikbaar voor degenen die willen sporten. Echte basketbalvelden en een aantal tafeltennistafels zijn aanwezig. Het is een goede mogelijkheid om te sporten in een gezonde plek door alle beplanting.

Een familie plek

Families zijn meer dan welkom in dit park, er zijn ook speciale faciliteiten voor hen. Er is onder andere een speciaal gebied voor kinderen die daar heerlijk kunnen spelen. In dit gebied voor kinderen van de glijbaan en nog veel meer leuke dingen gebruik maken. Ook zijn er bankjes geïnstalleerd zo dat de ouders kunnen toekijken op hun spelende kinderen.

 

Photo Credit: jaime.silva  cc

Practische Informatie

  • Adres: Carrer d’Aragó, 2, Barcelona
  • Telefoonnummer: +34 807 11 77 00
  • Hoe er te komen: Metrohalte Rocafort L1, Metrohalte Tarragona L3
  • Prijs: Gratis
  • Openingstijden: 10:00 tot zonsondergang
  • Dieren: Toegestaan

 

 

Accommodaties in Barcelona

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

activiteiten-index bezienswaardigheden over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven