Home / Beste plaatsen / Beste Gastronomische Ervaringen in Barcelona
gastronomy experience in Barcelona

Beste Gastronomische Ervaringen in Barcelona

Barcelona is gekend voor zijn unieke cultuur, ongeloofelijk nachtleven maar vooral zijn geweldige keuken! Laat ons je leiden naar enkele van de beste plaatsen en bedrijven, waardoor je sommige typische Spaanse gerechten en drankjes zult leren bereiden. Deze geweldige gastronomische ervaringen zullen jou onderdompelen in de Catalaanse cultuur en je als een local laten voelen!

Hier geven we jou de 3 beste Gastronomische ervaringen in Barcelona:

 

#1 Local Food Experience

Local Food Experience is een online bedrijf waar je de beste bio en lokaal geproduceerde Catalaanse ingrediënten kunt bestellen waarmee je jouw favoriete maaltijd thuis kunt bereiden. Al de ingrediënten beschikken over een Organisch Label en zijn geproduceerd door Catalaanse kleinschalige boeren; je ontvangt deze ingrediënten maar ook de recepten om een 4-gangen diner te kunnen koken. Local Food Experience is ook een maatschappelijke onderneming waarbij de montage van de dozen gebeurt door mensen met een handicap.

LOCAL FOOD EXPERIENCES

Het principe is vrij simpel, je surft gewoon naar hun website en klikt op de “book now” optie. Allereerst moet je invullen voor hoeveel mensen je wilt koken. De prijs is afhankelijk van het aantal personen. Diner voor 2 personen kost 35.90 €; voor 4 personen 59.90 €; voor 6 personen 84.90 €; en voor 8 personen kost het 109.90 €. Ook is er de mogelijkheid om er een Catalaanse fles wijn bij te bestellen voor maar 8.99 €. Daarna hoef je enkel nog jouw gegevens in te vullen en aan te geven wanneer, waar en op welk uur je wilt dat de box geleverd wordt.

Bekijk hun website voor meer informatie.

 

#2 Boqueria Market en Paella Kook Workshop 

Leer hoe je een traditionele Spaanse zeevruchten paella maakt; Bezoek de Boqueria met de chef en koop samen de ingrediënten. Tijdens deze workshop leren ze je meer over seizoen ingrediënten, regionale technieken en traditionele Spaanse recepten. Tijdens de Paella Cooking Experience, zul je een 4-gangen maaltijd bereiden zoals; Gazpacho, Spaanse tortilla, Paella, Crema Catalana en Pá amb tomáquet.

Gastronomy Experiences Barcelona: Paella workshop

De hele workshop duurt in totaal 4 uur. Je hoeft je geen zorgen te maken als je geen woord Spaans spreekt want de workshop is in het Engels. Voor 68€ per persoon bezoek je de markt, neem je deel aan de workshop maar kan je ook genieten van een heerlijke lunch en krijg je alle recepten na de workshop.

Adres: La Rambla, 91, 08001 Barcelona, Boqueria Market, administratief gebouw, derde verdieping.
Openingsuren: dinsdag, donderdag en vrijdag van 10:30 tot 14:30uur.

 

Indien je op zoek bent naar een accommodatie in de buurt, check onze APPARTEMENTEN VLAKBIJ BARRI GOTIC.

 

#3 Artcava: Creëer je eigen Cava

Ben je een echte wijnliefhebber dan is Artcava echt geschikt voor jou. Het is gelegen in El Penedés dat bekend staat als de wijnhoofdstad van Spanje. Hier zal je een historische Spaanse wijnmakerij ervaren in een huisvesting uit de 20e eeuw (Can Battle), terwijl u de wijngaarden verkent die Barcelona voorzien van “Cava”- een Catalaanse mousserende wijn. Alsof dat nog niet genoeg is, kunt u ook nog het VINAMUSEUM bezoeken, een museum over de  Catalaanse wijn en zijn cultuur.

Barcelona.Cava

De prijs van deze workshop begint vanaf 65€  en kan hier geboekt worden. Het is inclusief een treinrit naar Artcava terwijl de gids jou alles vertelt wat je moet weten over de wijnproductie in Catalonië. Voor deze prijs krijg je ook een tour door de wijnmakerij en het landhuis en natuurlijk ook cava tastings en het creëren van jouw eigen fles cava.

Adres: Masia Can Batlle s/n, 08793, Barcelona
Openingsuren: dinsdag, donderdag en vrijdag van 10:30 tot 14:30 uur

Als je op zoek bent naar een appartement in Barcelona, check dan onze WHERE TO STAY BLOG.

BEKIJK MEER THINGS TO DO IN BARCELONA

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

beste-plaatsen

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven