Home / Cultuur / Een stad met twee talen
One City, Two Languages

Een stad met twee talen

One City, Two Languages

Bent u van plan om te gaan werken of studeren in Barcelona? Dan is het goed om te weten dat er twee verschillende officiële talen worden gesproken – Catalaans en Castiliaans Spaans. Ongeveer 7 miljoen mensen spreken Catalaans en dit is, tegen vele overtuigingen in, niet hetzelfde als Castiliaans Spaans.

 

 

 

Vind nu uw accommodatie!

One City, Two Languages

U zal vaak meemaken dat mensen uw aanspreken op straat en dat u denk; waarom is het zo lastig om ook maar een woord te verstaan, ook al spreek ik Spaans? Dit is omdat de meerderheid van de bevolking hier Catalaans spreekt, dus vele verkeersborden of posters zullen in het Catalaans zijn. De lokale bevolking staan er om bekend dat ze de Castiliaanse Spaanse taal maar niks vinden en het wordt vaak gezegd dat ze dit daarom niet willen spreken. Ze praten liever Engels. Als u bereid bent om in het Spaans te communiceren is dit normaal gesproken geen probleem, omdat bijna iedereen die in Barcelona woont tweetalig is en dus vloeiend Catalaans zowel als Spaans spreekt. U kunt dus uw Spaanse vaardigheden oefenen als u in Barcelona woont.

Als u uw taalvaardigheden wil oefenen met een leraar heeft u verschillende opties, want er zijn vele taalscholen in Barcelona. Deze scholen bieden verschillende soorten cursussen – voor beginners, voor intermediair niveau of zelfs gevorderd niveau. Een Spaanse cursus doen in Barcelona is een fantastische mogelijkheid om te leren, terwijl u nieuwe mensen ontmoet en ook bekend raakt met de nieuwe cultuur en levensstijl. Veel taalscholen bieden ook cultuurlessen, waarin de Spaanse geschiedenis, gewoonten en tradities worden besproken, zodat u meet kennis en inzicht krijgt van de Spaanse cultuur.

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

cultuur

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven