Home / Over Barcelona / 5 plaatsen om Barcelona op een motorfiets te bezoeken
5 plaatsen om Barcelona op een motorfiets te bezoeken barcelona-home

5 plaatsen om Barcelona op een motorfiets te bezoeken

Barcelona heeft een van de grootste aantallen motorfietsen van Europa, dus het is geen toeval dat de stad goed is aangepast aan de motorwereld. Maar ondanks het grote aantal motorfietsen dat er rondrijdt, wordt de stad als veilig bestempeld vanwege het lage aantal geregistreerde motorongevallen. Dit maakt Barcelona een geweldige stad om met de fiets te bezoeken, omdat je veilig bent en ook toegang hebt tot veel parkeergelegenheid en routes die geschikt zijn voor zowel motoren als auto’s.

Als u Barcelona op uw motorfiets wilt bezoeken, zijn hier vijf plaatsen die u niet mag missen.

#Montjuïc

Montjuic

De bergroute Montjuïc is een van de beste plaatsen om met de motor te rijden, omdat de wegen er bijna leeg zijn en u naar een van de beste plekken van de stad brengen. Deze locatie biedt een idyllisch en onovertroffen uitzicht over de stad en is een gebied van grote betekenis voor liefhebbers van motorfietsen. Al meer dan vier decennia is de berg gastheer van de test van de 24 uur van Montjuïc. Als je deze route probeert, kun je de muren van het kasteel van Montjuïc bezoeken en genieten van het beste uitzicht op de haven van Barcelona. Parkeer je fiets en geniet van een picknick of een wandeling door de vele tuinen en groene zones die Montjuïc te bieden heeft.

 #Een route door Barcelona

Foto: barcelonaenhd.com

De stad Barcelona strekt zich helemaal uit van Llobregat tot Besós. Om Barcelona met een motor te doorkruisen moet u een route beginnen die loopt van het gebied dat het dichtst bij Llobregat ligt naar de Ronda Litoral en over het hele havengebied van de Passeig de CanTunis, vanaf daar zult u genieten van uitstekende uitzichten die u naar de Plaza de Drassanes brengen om verder te gaan langs de Paseo Colom, de Paseo Joan de Borbó en de Paseo Maritime.

Deze route is ideaal voor wie Barcelona nog niet eerder heeft bezocht of de stad niet goed kent, omdat je zo een goed beeld krijgt van de mooiste plekjes die het stadscentrum te bieden heeft. Je kunt onderweg zo veel stops maken als je wilt!

#Tibidabo

Tibidabo

Barcelona heeft veel mooie plekken waar je de hele stad kunt bekijken, maar een van de beste is Tibidabo. De tocht naar boven is erg leuk met de vele winderige wegen en er zijn prachtige uitzichten langs de hele weg. U kunt uw reis beginnen vanaf het kruispunt Vía Augusta en Ronda de Dalt. Van hieruit rijdt u omhoog naar de Avenida de Vallvidrera en neemt u de weg van Sarria naar Vallvidrera. Hier kunt u genieten van een fantastisch uitzichtpunt over de hele stad. In Vallvidrera moet u het historische Casa Trampa uit 1882 bekijken, een interessante attractie voor geschiedenisliefhebbers. Tenslotte volgt u de weg langs Alberes en komt u aan in Tibidabo.

Tibidabo ligt 512 meter boven de zeespiegel en is daarmee de hoogste top van de Collserola bergketen. Het onderscheidt zich niet alleen door zijn uitzicht, maar ook door zijn natuurlijke ruimten – de perfecte bestemming voor wie van de natuur en het buitenleven houdt. U kunt ook genieten van het kleine pretpark dat bovenop de berg ligt, als u daar zin in heeft!

#Montseny

Montseny

Montseny ligt in het Catalaanse gebergte en biedt u een heerlijke rij-ervaring met lange bochtige wegen omgeven door bossen en steile afdalingen met uitzicht op de uitzichten beneden. Er zijn vele manieren om dit gebied te bereiken, maar wij raden de route aan vanaf Montmeló in de richting van Santa María de Palautordera.

Onderweg vindt u ook Collformic, een berghaven op 1.145 meter hoogte met uitstekende uitzichten. Hierna voert de route u naar het klooster van Sant Marçal in Montseny en het park dat er vlakbij ligt. U moet zeker een kijkje nemen in de Ermita de San Marçal de Montseny, een kleine kerk in romaanse stijl in het klooster.

#Las pozas de Aiguafreda

Cala Aiguafreda

Op de weg naar Montseny, vindt u nog een plek die u niet mag missen. Dit zijn de zwembaden van Aiguafreda. U kunt hier rechtstreeks vanuit Collformic naartoe gaan en dan verder in de richting van Seva naar Aiguafreda.

In dit gebied vindt u prachtige zwembaden waarin u een verfrissende duik kunt nemen, perfect voor een zonnige dag. Ze bevinden zich aan de rechterkant van Martinet, een ideale route voor wie van meer landelijke gebieden houdt. Als u zich een paar uur wilt afzonderen midden in de natuur is deze route iets voor u, vooral als de zon schijnt!

Hoewel deze lijst eindeloos zou kunnen zijn, hebben wij die punten van de stad gekozen die wij het beste vinden voor uw motoravontuur vanuit Barcelona. Vergeet niet dat het heel gemakkelijk is om plaatsen te vinden om je motor te parkeren, dus je hoeft je hier geen zorgen over te maken.

Ben je op zoek naar een verblijfplaats in Barcelona of omstreken? Bekijk hier de beste appartementen in de stad!

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

Hello there! We hope you are enjoying our website full of interesting blogs to read. We absolutely love Barcelona and we hope that when you come to visit you will too!

over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven