Hjem / Om Barcelona / Helse og Sykehus

Helse og Sykehus

Er man utlending i en by, kan det være overvelvende å finne ut av helsetilbud, ihvertfall om man ikke kjenner til sine rettigheter og alternativer for omsorg og behandling. Å finne ut av hvor man skal gå og  finne ut av hvem man skal henvise seg til, hvor mye man er forventet å betale, er alle viktige punkter å finne ut av for stunder man mest sansynlig vil måtte stå ovenfor når du bor i Barcelona. Det er viktig at du informerer deg om dine muligheter og rettigheter. Vi har derfor satt sammen en liste med basis informasjon om helsetjenester i Barcelona.

Spania tilbyr alle sine innbyggere med universale helsetjenester. Er du en innbygger av den Europeiske en, vil du automatisk motta gratis, basis helsetjenester, men du må være sikker på at du kan dokumentere dette fra ditt hjemland. Er du ikke medlem av den Europeiske en, tilsier den Spanske loven at du får behandling i akutte tilfeller.

Under finnes en liste nyttige telefon nummer og kontakt informasjon til leger og andre nyttige resurser. Barcelona-home er ikke ansvarlig for listen under. Vi har ikke hatt direkte kontakt med alle og har listet dem nedenfor for å informere deg om mulighetene.

Ambulanse tjenester

For generelle nødstilfeller i Spania, ring 112. For ambulanse ring følgende nummer:

• Samur 092

• Uvimovil 061

• Ambulances Cruz Roja 915 222 222

• Ambulancias Sasu 913 551 039

• Creu Roja 933 002 020

• Lazaro 934 566 666 / 934 551 000

• SAM 932 016 464

• Blanco 932 661 212 / 932 661 266

Sykehus

Besøk: Følgende liste for klinikker og sykehus i Barcelona

Helse forsikring

Det er veldig viktig å vite om din medisinske forsikring dekkes i Barcelona. Mange forsikringsselskap tilbyr spesiell reiseforsikring innen helse, og det samme gjør mange utenlandske skoleorganisasjoner i Barcelona. Det er også viktig å vite hvor mye penger du vil få tilbake eller som du må betale om du besøker en lege. eller kjøper noe på resept. Privat helseservice er et alternativ for alle i Spania og prisen på dette starter rundt 50€ per måned, alt etter alder og kjønn.

Apotek

Apotek eller “farmacias” i Barcelona tilbyr basis helseinformasjon og råd, samt behandling. Du kan konsultere en apoteker for basis helsespørsmål siden de har noe høyere kunnskapsnivå, men det er viktig å konsultere en lege for mer seriøse henvendelser.

Noen apotek i Barcelona, er åpne 24 timer i døgnet (inkludert Søndager), men mange roterer etter timeskift. Lokale aviser og apotekvindu har informasjon om hvor man kan finne åpne lokaler. Du vil finne distribueringen av medisin i Barcelona mer avslappet, og det er mulig å få mange medisiner på resept ved disken og ved lavere priser.

Helseinformasjon for Amerikanere

(reprodusert fra U.S. State Dept. Consular Information Sheet)

Gode helsetilbud er tilgjengelig i Spania og Andorra. Department of State anbefaler sterkt Amerikanere å konsultere deres helseforsikringsselskap før de reiser utenlandsk, for å konfirmere om deres lover og reglementer gjelder utenlands og om det dekker utgifter fra nødstilfeller. U.S. medical insurance  dekker kun helsekostnader utenfor USA om ikke tilleggsdeknad er kjøpt. Lengre enn dette, tilbyr ikke U.S. Medicare og Medicaid programmer betaling for medisinske tjenester utenfor USA. Det er alikevel mange reiseagenter og private selskap som dekker medisinske kostnader utenlands.

Når en besluttelse blir gjort angående helseforsikring, burde Amerikanere ta under betraktning at mange utenlandske leger og sykehus krever betaling  gjort kontant for å gjøre tjenester som og evaluering som i USA vil koste mer enn $50,000. Reisende som ikke har forsikring som trenger helsetjenester utenlands, kan ofte komme i ekstreme situasjoner, hvor de som ikke har gyldig forsikring, vil oppleve at forsikringen vil redde liv om et nødstilfelle skulle oppstå.  Når du konsulterer angående din forsikring før du reiser, pass på at kostnadene kan bli tilbakebetalt. Noen forsikringsselskap inkluderer også forsikring for psykisk behandling og deposison i tilfelle et dødsfall skulle oppstå.

Nyttig informasjon om medisinske nødstilfeller i utlandet (inkludert utenlandske forsikringsprogram) er tilbudt fra Department of State Bureau of Consular Affairs broschure. Medisinsk informasjon for amerikanere som reiser utenlandsk er tilgjengelig via  Bureau of Consular Affairs hjemmesiden.

Liste av steder med førstehjelp og spesialiserte klinikker


Legg igjen et svar

Din epostaddresse vil ikke bli publisert

Skrevet av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

about-barcelona-nb

Overnatting Barcelona


Gå til toppen