Hjem / Markeder

Markeder

Ettersom Barcelona er en havneby og et gammel forhandlings område, finnes det mange fine markeder å besøke. Mat markedene er spesielt en unik erfaring å få med seg fra Barcelona. Boqueria Markedet tilbyr gode produkter og er verdt turen, selv bare for å ta en kikk på farge eksplosjonene og livet, for ikke å glemme de fristende lokale produktene.

Dette markedet i Barcelona er topp, som selger alt fra mat til kunst og klær

 


Mercat Boqueria de Sant Josep / La Boqueria

Mest sansynlig Barcelonas mest kjente market, ideelt plassert like utenfor La Rambla. Dette markedet er et ‘must’ enten du skuer etter ingredienser til et gourmet måltid, eller kun spaserer igjennom. Markedet går til angrep på sansene med lukt fra fisk til frukt. Maten som selges varierer fra ferdig laget fersk frukt sallat for en sliten turist, til krabber og hummer ferske fra havet, som fortsatt  beveger seg. (Kanskje vil du også ta en titt på hele sauehoder?) For ikke å glemme bodene med søtsaker som vil trekke til seg barn som magneter (eller voksne med sansen for det søte)

La Rambla de Sant Josep

Metro: Liceu (Green Line, L3)

Åpningstider: 08:00 – 20:30 (Mandag – Fredag)  08:00 – 20:00 (Lørdag)

» Gourmet Tapas gåtur

Sant Antoni Marked

Et annet marked, lignende La Boqueria, kun større og uten alle turistene.  Pass på at du ikke drar i August, for så å finne meste parten av bodene stengte.  De bodene som ikke er stengte derimot gjør gode affærer, selv de små tapas barene i midten av markedet er fulle av lokale. Bod eierne er vennlige og hjelpsomme, og det finnes en deilig delikatesse kiosk rett ved inngangen om du vil kjøpe noe godt å ta med deg hjem.

Ronda Sant Pau/Carrer Comte d’Urgell

Metro: Sant Antoni (Lilla linje, L2)

Åpningstider: 08:00 – 14:30 og 17:30 – 20:00 (Mandag – Lørdag)

På Søndag fra 08:00-15:00 rett utenfor markedet, finnes en bok og mynt marked for alle de der ute som samler på dette. Du vil finne et kjempe utvalg av gamle bøker, magasiner, komikk blader og postkort.

Mercadillo de la Plaça de Sant Josep

Et lite marked samlet av Katalanske artister og deres staffeli, under skyggen av kirken. Her finnes vanligvis ikke mer enn 15 artister, og enhver dekker deres egen stil og medium, alt ifra vannfarger til olje maling, avbildet  alt fra marked boder til nydelige landskap. Alle kunstnerne setter gjerne igang en prat om du tør teste ut din spansk kunnskap. Kunstnere setter også opp sine staffeli på den sørlige delen i La Rambla hver kveld, om du er ute etter å få gjort en karikatur eller portrett.

Åpningstider: Hver helg

Metro: Liceu (Grønn linje, L3)

Mercat dels Encants Marked i Barcelona / Encants

En av Barcelonas største og mest elskede loppemarked er et underlig sted! Alle tingene som selges er gamle eller nye. Her vil du finne alle mulige produkter som du kan tenke deg. Lørdag er den mest travle dagen, og er kanskje lurest å unngå om du er mest ute for å ta en kikk. Hvis du er ute etter et skikkelig kupp, lønner det seg å komme tidlig. Auksjoner av antikkviteter tar plass klokken 07.00, når alle de kommersielle kjøperne er der, og igjen klokken 12.00 da alle produktene som enda ikke er solgt, går ned i pris. Møblene i en stor hall på siden av markedet er fantastisk og verdt å se. Prisforhandlinger er forventet og gøy. Markedet er ment til å vare til ettermiddagen, men de fleste bodene pleier å pakke ned allerede  midt på dagen.

Plaça de les Glories Catalanes

C/ Dos de Maig, 186

Metro: Glories (Red Line, L1)

Åpningstider: Fra 08:30 (Mandag, Onsdag, Fredag og Lørdag)


 

Legg igjen et svar

Din epostaddresse vil ikke bli publisert

Skrevet av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Overnatting Barcelona


Gå til toppen