Home / Om Barcelona / Øl i Barcelona

Øl i Barcelona

 

I dette indlæg giver vi en lille forsmag på nogle af de lokale øl Barcelona har at byde på. Du vil blive introduceret til to af de største øl-brands der bliver brygget i Catalonien. 

 

 

Moritz:

Til at starte med lægger vi ud med denne populære og traditionelle pilsner, Moritz. Den kom til livs i 1856 og har siden da haft sine op- og nedture. Det første bryggeri blev grundlagt i Raval, et lille distrikt i centrum af Barcelona, men rykkede til en større bygning på gaden Sant Antoni i 1864. Fabrikken producerede øl i ét århundrede, men i 1966 blev produktionen flyttet til Parets del Vallés, et lille område nord for Barcelona. På grund af økonomiske vanskeligheder, måtte fabrikken dog desværre lukke ned i 1978, men i 2004 slog nogle efterkommere af familien Moritz til, og relancerede brandet. Siden dengang har produktionen foregået i Zaragoza som er et uafhængigt samfund i Spanien. Den gamle fabrik i Sant Antoni er blevet genåbnet og fungerer nu som et museum. Dette var kort om Moritz’ fantastiske ”overlevelse” og comeback, men vi skal da ikke komme uden om hvordan denne catalonske øl smager.

 

Moritz er en lys malt med en tør finish. Den har en klar lysegul farve med en anstændig kulsyre. Skummet er cremet og bundfælder hurtigt som en fin overflade og efterlader en smørlig smag i munden. En svag bitterhed kombineret med en let friskhed. En eftersmag af grønne æbler og humle. Alt i alt en lækker pilsner til en varm solrig eftermiddag.

 

 

 

Estrella Damm:

I 1872 forlod August Kuentzmann Damm og hans kone Melanie Alsace på grund af den fransk-preussiske krig. Som mange andre indvandrere på den tid, bosatte de sig i Barcelona. I 1876 grundlagde August sit ølbryggeri og fortsatte med at gøre det han altid havde gjort, nemlig at producere øl. Efter mere end 130 år og elve generationer, fortsætter familien Damm med at producere øl med samme glæde og udgangspunkt i den oprindelige opskrift fra 1876. 

 

Estrella Damm er kendt over hele verden og har fået mange prestigefyldte priser gennem årene. For eksempel i Wien 1904, London 1905, München 1906, Paris  964, World Beer Championship, Australien 1998 og World Beer Championship, Chicago 2004. I 2011 vandt Estrella Damm Daura, som er deres glutenfrie øl, tre priser for at være verdens bedste glutenfrie øl. 

Estrella Damm er en gylden pilsner som er opfriskende og perfekt til at drikke når som helst. Dette er en øl af høj kvalitet på grund af dets fine udvalgte råvarer og noggranna brygning. Den udmærker sig for sin cremede humlesmag.

Estrella Damm har også udgivet et aldeles unikt produkt ved navn Estrella Damm Inedit. Det er den første øl der er skabt til at komplementere selve din madoplevelse. Inedit bliver serveret i en 750 ml sort vinflaske og er skabt af Ferran Adrià & Juli Soler (el Bulli Chef & Sommelier) og Estrella Damm. Inedit er en helt speciel blanding af kornmalt og hvede, tilsmagt med koriander, appelsinskal og lakrids. 

 

Hvor skal du drikke dem?

Som du kan se er der lidt at vælge imellem og i dette indlæg nævner vi kun to ud af de mange øl-mærker der er at finde i Barcelona. For lige kort at nævne nogle af de andre, er der her værdigt at nævne Birra 08, Les Claudestines, Espiga, Cerveses Marina og Almogâver. Disse mærker er også meget populære og interessante hvis du søger lidt mørkere og stærkere øl.

Nu kan du da næsten ikke have lyst til andet end en lækker, kold og forfriskende øl? Barcelona har i hvert fald et spændende og varierende udvalg og heldigvis også en masse ølbarer. Det er værd at prøve Ale & Hop, 2D2D Espuma eller La Cervecita. Dette er kun nogle af de mange barer der findes når du virkelig føler for en god øl, så det er bare om at komme i sving!  

Efterlad et svar

Your email address will not be published.

Skrevet af: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

about-barcelona-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top