Home / Costa Brava / Kunstgalerijen in de Costa Brava regio
Cadaqués Costa Brava

Kunstgalerijen in de Costa Brava regio

Er zijn bijna honderd Kunstgalerijen in de Costa Brava. Aan de muren van deze galerijen kunt u diverse werken in termen van stijl observeren. De meeste werken zijn van lokale artiesten, waarvan een aantal bepaald zijn om de fascinerende omgeving van de Costa Brava regio te laten zien.

Internationale artiesten worden verleid om een trip naar de Costa Brava te maken op zoek naar inspiratie van de kleuren en landschappen dat het te bieden heeft.

Tijdens de zomer heeft dit gebied de hoogste concentratie van artistieke activiteiten in Catalonië, omdat elke hoek van de straat wordt omgetoverd tot een geïmproviseerde kunstgalerij!

Vind uw accommodatie nu!

Cadaqués

Dit prachtige dorp is altijd al een aantrekkelijke plek voor vele artiesten. Het ligt in Alt Emporda waarvan wordt gezegd dat het licht daar perfect is. Dit dorp is heeft zonder twijfel een bepaalde charme voor schilders. Om een aantal erkende artiesten wat door dit bevoorrechte plaatsje zijn gekomen zijn: Salvador Dali, Picasso, Duchamp en Meidfren.

Vandaag de dag is Cadaqués beschouwd als het plaatsje wat de meeste artiesten per vierkante meter heeft in de wereld en het blijft de favoriete ontmoetingsplek voor vele schilders.

De kunstgalerijen in Cadaqués bieden een diverse selectie van stijlen en artiesten om te ontmoeten. De beroemdste zijn: Patrick Domken Gallery; wat niet alleen als een galerie dient maar ook als een plek voor muzikanten. Andere bekende galerieën zijn workshop Tabakov, Patricia Sicardi Workshop Gallery en Mercedes Callardo Cadaqués Friendship Society.

Struinen dor de straten en de kunstgalerijen van de stad ontdekken is ongetwijfeld een plezier waar u uw voordeel van moet nemen wanneer u de Costa Brava bezoekt.

Veel mensen reizen vanuit Barcelona naar de Costa Brava voor een dagje uit of een paar dagen. Dus waar uw accommodatie in Barcelona ook mag zijn, de Costa Brava is niet ver weg.

 

Foto Credit: Juan Carlos Cobacho Montella CC

Hoe er te komen:

  • Auto: Neem de B-10 van Via Laietana, Carrer Dr. Aiguader naar Afslag 22, rijd dan de AP-7 op, neem Afslag 4 en volg de N-11 naar GI-614. Deze route zal ongeveer 50 minuten duren.
  • Lucht: Het meest dichtstbijzijnde vliegveld is vliegveld Girona. Eenmaal daar aangekomen kun u een bus nemen die elk uur vertrekt tot middernacht op maandag tot vrijdag.
  • Trein: Dit is waarschijnlijk de meest gemakkelijke optie. De trein gaat elke 45 minuten, elke dag van de week. Bekijk hun website voor meer informatie.

 

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Costa Brava


Scroll naar boven