Home / Over Barcelona / 8 lokale merken die je niet mag missen in Barcelona

8 lokale merken die je niet mag missen in Barcelona

Barcelona is in opkomst om één van de wereldwijde modehoofsteden te worden. De stad zit vol met designer winkels en klassieke merken van overal in de wereld. Als echte shopaholic, heb ik beste lokale merken voor jou uitgezocht, dus zorg ervoor dat je deze 8 winkels in Barcelona zeker eens een bezoekje brengt:

Ailanto

tienda ailanto

Ailanto is een Spaans merk dat bekend staat voor zijn geweldige stoffen en kleurencombinaties, maar ook voor de geometrische vormen op de kleren. Opgericht door de tweeling Iñaki en Aitor Muñoz in 1995, zijn zij een internationaal bekend merk geworden met slechts twee exclusieve boetieks in de wereld, in Barcelona en Madrid. Gelegen on C/Enrique Granadas is dit echt een must-see voor alle shopaholics.

Adres: Carrer Enrique Granados 46, Barcelona
Openingsuren:
maandag tot zaterdag: 11:00–14:00, 16:00–20:00, zondag: gesloten

Check onze website voor nabijgelegen accommodaties in Eixample!

Zazo&Brull

zazo413

Het exclusieve damesmerk Zazo&Brull werd beroemd in 2003 na hun internationale debuut in Tokyo. In een interview van een paar jaar geleden met de oprichters van Zazo&Brull, Xavier Zazo en Clara Brull werd er gezegd dat hun merk bedoeld is voor “een vrouw met een persoonlijkheid, duidelijke ideeën en die het niks uitmaakt om anders te zijn dan de rest.” Deze getalenteerde designers hebben slecht één boetiek in Barcelona, die gevonden kan worden op de Carrer de Mallorca. Ze produceren hun kledinglijnen exclusief op Spaanse workshops. Om een geweldige en pikante look te creëren, werken ze samen met verschillende artiesten die hun kledij een betekenis en een verhaal geven.

Adres: Carrer de Mallorca 315, Barcelona
Openingsuren: maandag tot zaterdag: 10:00 – 20:00, zondag: gesloten

Vind een stijjlvol appartement in de buurt!

Colmillo de Morsa

elcolmillodemorsa_4

Colmillo de Morsa, wat walvis tand betekent, is opgericht door twee jonge designers, Elisabet Vallecillo en Javier Blanco. Hun merk waarborgt aandacht voor detail en handwerk. Hun designs zijn geïnspireerd op het milieu en Nordische tradities. Met drie verschillende winkels in Barcelona is het Catalaanse merk toegankelijk op verschillende locaties, dus probeer tussen het sightseeing door één van zijn winkels te bezoeken.

Adres: Carrer de Vic 15, Barcelona
Openingsuren: maandag : 16:30–20:30, dinsdag tot zaterdag: 11:00–14:30, 16:30–20:30, zondag: closed

Check onze appartementen in de buurt in Gracia!

Ivori

Ivori Barcelona

Ivori is een modelijn die gecreëerd is door jonge Catalaanse designers. Hun lijn varieert van kledij tot schoenen tot accessoires en meer. Het merk is geïnspireerd op vintage kledij en biedt stukken die mooi, origineel en toegankelijk zijn. Dus ga naar de El Born buurt voor een leuke, jonge stijl die uitsluitend in Barcelona gevonden kan worden.

Adres: Carrer dels Mirallers 7, Barcelona
Openingsuren: maandag tot zaterdag: 11:00–20:30, zondag: gesloten

Vind een appartement in El Born om in de buurt te verblijven.

Pinza’t

Pinza't

Pinza’t, gelegen in de Gothic buurt, is één van meest milieuvriendelijke merken in Barcelona. Een grote groep designers en artiesten zijn samengekomen bij Pinza’t voor het creëren van tassen die gemaakt zijn van 100% gerecycleerd materiaal, zoals gordels en gerecycleerd plastiek.

Adres: Carrer de Grunyí 7, Barcelona
Openingsuren: maandag: gesloten, dinsdag tot vrijdag: 10:30–19:00, zaterdag en zondag: 11:00–20:30

Vind een accommodatie in Barri Gotic in de buurt.

Koetánia

barcelona-fashion-jewelry-design-editorial-mujer_hoy

Koetánia is een tijdloze juwelenwinkel die een kenmerkende winkelervaring biedt. Designer Daniel Bellido en architect Marta S. Blanc zijn gespecialiseerd in handgemaakte stukken die een uniek verhaal vertellen. Het idee is dat  jij helpt bij het ontwerpen van je eigen juwelen. In hun winkel in Barcelona (in de Poble Sec buurt), kunnen klanten in de productiekamer kijken via een glazen raam, wat dit een zeer unieke ervaring maakt. Ze creëren zelfs unieke trouwringen, dus als er in de nabije toekomst trouwbellen rinkelen, ga naar deze winkel om te zien wat ze voor je kunnen doen.

Adres: Carrer de Bonavista 1, Barcelona
Openingsuren: maandag tot vrijdag: 11:00–14:00, 16:00–20:00, zaterdag: 11:00–14:00, zondag: gesloten

Vind een appartement in de Poble Sec buurt vlakbij Koetánia!

Rebel Root

slideshow_2

Rebel Root is een buitengewoon merk gebaseerd in Barcelona. Ook al hebben ze geen lokale boetiek en kunnen hun kleren enkel online gekocht worden, zijn ze toch de vermelding waard. Dit merk is de creatie van een klein team van artiesten en merken waarvan het hoofddoel is om een maatschappelijk en milieuvriendelijk bedrijf te zijn. In tegenstelling tot vele grote merken, neemt Rebel Root de tijd om ervoor te zorgen dat het geld van de verkoop naar de juiste mensen in de productielijn gaat. Probeer voor een gewetensvolle winkelervaring een product of twee van Rebel Root uit.

Adres: Online
Openingsuren: 24/7

Desigual

Desigual is een welgekende, globale naam, ontstaan in Barcelona. Het bedrijf is opgericht in 1984 en is bekend voor zijn patchwork kledij en speciale designs. Variërend van dameskledij tot mannenkledij tot huishoudgoederen, is Desigual recent in de internationale scene geëxploiteerd. Ook al kan je hun designs overal vinden, toch is het de trip naar één van de verschillende winkels in Barcelona waard, aangezien hun designs een plezierige stijl hebben die je heel het jaar door kunt dragen.

Adres: Plaça de Catalunya 9, Barcelona
Openingsuren: maandag tot zaterdag: 10:00–22:00, zondag: gesloten

Als je op zoek bent naar het perfecte appartement om te verblijven voor een weekendje winkelen in Barcelona, bekijk dan onze aanbevelingen voor de meest Stijllvolle Apartmenten  die de stad te bieden heeft.

Accommodatie in Barcelona

View more

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

over-barcelona vrije-tijd winkelen

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven