Home / Index / Activiteiten / 36 uur in Barcelona
36-hours-barcelona-400x330

36 uur in Barcelona

CULTUUR LIEFHEBBERS. Ontspanning liefhebbers. Cuisine duivels. WELKOM IN BARCELONA, jouw weekendje weg paradijs! Gevuld met eindeloze ACTIVITEITEN om jouw vakantie dromen werkelijkheid te maken. Barcelona is de ideale plek voor een lang weekend. Om het beste uit jouw 36 uur in Barcelona te halen, volg ons schema om gegarandeerd aan jouw cultuur behoeften te voldoen, te hunkeren naar voedsel en om ontspannen terug naar huis te gaan als nooit te voren.

feature-620x330

Vind nu uw accommodatie!

Het volgende vind plaats tussen vrijdag 17:00 en zondag 14:00:

Vrijdag:

  • 17:00 – Maak een wandeling op vrijdagmiddag door de drukke, prachtige straten in het centrum van Barcelona. Een touristische hub, La Rambla, is altijd vol leven en energie met straatartiesten en kleine souvenirwinkels op de weg die je aan het wandelen bent. Begin bij Plaça de Catalunya en loop richting La Rambla tot je aankomt op LA BOQUERIA. Neem snel een kijkje binnen voor lekker vers fruit, snoep, ongelofelijke kroketten en empanadillas.
  • 19:00 – Een oproep naar alle shopaholics. Barcelona is EEN VAN DE WERELDS MODESTEDEN; dus aarzel niet om jezelf te verwennen door te winkelen in de stad. Loop door Passeig de Gracia voor de grote merken zoals Michael Kors en Blvgari en door Carrer de Pelai voor de reguliere merken als Zara, Mango en Bershka. Wanneer je een korte shop pauze nodig hebt, ga dan naar Corte Ingles in Plaça de Catalunya voor een kopje thee of om iets te eten in het restaurant op de bovenste verdieping!
  • 21:30 – Voor een echte Spaanse tapas ervaring.. Dineer in Ciudad Condal in Rambla Catalunya. Ciudad Condal is een levendig restaurant met de meest geweldige tapas. Het is er altijd druk, alleen is het helaas niet mogelijk om te reserveren, maar het is het wachten zeker waard. Zorg ervoor dat terwijl je wacht, je naar buiten gaat om het terras te bekijken, en wanneer je dit doet je naam op de lijst te zetten bij de ober. Terwijl je wacht, kun je een wandeling maken rond het gebied of een drankje doen in de buurt.

Zaterdag:

  • 10:00 – Sta vroeg op op zaterdag en haal het beste uit de stad. Barcelona is een cultureel geluk met zijn prachtige gebouwen van Gaudí en eindeloze musea. Mijn top 5 suggesties zijn:

          1) La Sagrada Familia: Gaudi’s onvoltooide meesterwerk

          2) Camp Nou: Het huis van de voetbalclub, FC Barcelona

          3) Telèferic de Montjuïc: Ga met de kabelbaan naar het Montjuïc kasteel voor een prachtig uitzicht

          4) Park Güell: Een bouwkundige tuin gevestigd op de berg van Carmel

          5) Barri Gòthic: Centrum van Barcelona’s oude stad

  • 21:00 – Elk half uur (30 minuten) tussen 21:00 en 23:00 ‘s avonds, kun je de MAGIC FOUNTAIN gevestigd in Plaza Espanya bezoeken. Deze spectaculaire water show begeleid door muziek is iets wat je niet mag missen tijdens je verblijf in Barcelona. Als je er voor kiest om deze attractie te bezoeken is het handig om te weten dat Plaza Espanya de thuisbasis van de arena hervormd tot het winkelcentrum LAS ARENAS. Met veel uitstekende dak restaurants om uit te kiezen, wordt de eetervaring iets om nooit te vergeten door het prachtige uitzicht.
  • 23:00 – Om de avond af te sluiten in stijl, is het een aanrader om naar het Grand Hotel Central te gaan om een heerlijke cocktail te nemen in de Skybar. In de Skybar heb je volledig de mogelijkheid om van de stad te genieten in de avond door het mooie uitzicht, swingende muziek en lekkere cocktails.

Zondag:

  • 10:00 – Er is geen betere manier om je dag te starten dan met Churros?! Deze warme, gebakken, zoete Spaanse traktatie is een must have op je weekendje weg! Ik zou Comaxurros aanraden voor een aantal traditionele churros met een moderne uitstraling. The churrería heeft zijn uitmuntende reputatie in de afgelopen paar maanden voor hun moderne variant op de snack verdiend. Verwen jezelf met deze heerlijke churros! CHECK ONZE TOP 5 CHRRERIAS IN BARCELONA!
  • 12:00 – Je bent hier immers om te ontspannen, dus is het strand altijd een goed idee om te relaxen en bruin te worden! Als je naar het strand wilt, neem dan vanaf Sants Renfe Station naar Platja de Castedefells de trein (dat is ongeveer 20 minuten vanaf de stad) voor een rustige middag. Na een paar uur in dit paradijs, is het helaas terug te gaan. Na zo’n mooi weekend is het logisch dat je Barcelona niet wilt verlaten.. Dus we hopen u binnenkort weer te zien!

 

Accommodaties Barcelona

view more apartments dutch

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

activiteiten-index bezienswaardigheden cultuur index whats-new-nl over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven