Home / Kulturen / Äta och dricka / Snabbmat i Barcelona
gött mos

Snabbmat i Barcelona

oliverSnabbmat i Barcelona. Är du sugen på något gott men för lat för att laga middag? Om så är fallet har jag den perfekta lösningen för dig, nämligen något så enkelt som lite “nyttig snabbmat”. Visst låter det lite märkligt eftersom man nästan alltid förknippar snabbmat med något fettdrypande och onyttigt. Därför ska jag idag presentera Barcelonas topp 10 när det kommer till nyttigare varianter av just snabbmat. Vi börjar med nummer 10 på listan!

10. Dionisios: En liten grekisk restaurang belägen på George Orwells torg nära Las Ramblas och metrostationen Liceu. Väldigt god mat, speciellt den grekiska “gyros” som serveras med fetaost, tsatsiki och tomat.

9. Fast Good: Ett koncept grundat på kunskaper av stjärnkocken Ferran Adría. Maten får man kort efter det att man beställt och det är nyttigt, prisvärt och väldigt gott! Om du tycker om kryddstark mat kan jag rekommendera kyckling med couscous, annars är deras panini också väldigt god! Den här restaurangen är perfekt för den nyttiga snabbmatsälskaren!

8. Pizza Grill: Restaurangen hittar du på Las Ramblas, nära Plaça Catalunya. Maten är fräsch, doftar gott och smakar underbart!

7.  Fidel Bar: Letar du efter något snabbt och enkelt är Fidel Bar det perfekta alternativet. Där hittar du “bocadillos” (smörgåsar/baguetter) i alla möjliga storlekar och smaker. Själva restaurangen är ganska liten och ofta full av människor vilket gör den extra mysig.

6. King Döner: Lever verkligen upp till sitt namn. Köttet är skuret i fina bitar och brödet färskt. Man får mycket sallad samt en yoghurt- eller tomatsås. King Döner ligger på Rambla del Raval.

5. Can Conesa: Restaurangen ligger på ett av Kataloniens mest intressanta torg och har varit en populär plats att köpa sin bocadillo på ända sedan 1951. Här kan man välja mellan ett femtiotal olika smörgåsar och baguetter och runt lunchtid kantas gatan ofta av en lång kö med kunder. Även om kön kan tyckas lång ibland är det värt besväret! Servicen är bra och personalen är trevlig.

4. Pepe Pizza: Vill du sitta och äta i en mysig liten bar ska du gå till Pepe Pizza. Här kan du beställa pizzan per slice eller hel, perfekt om ni är en grupp människor som är sugna på ett litet snack. På Pepe Pizza kan du stanna hela kvällen, luta dig tillbaka mot vintagekuddar och bara ta det lugnt.

spansk mat3. Bella Istanbul: Döner Kebab när den är som bäst. Priset och kvalitén är perfekt, vilket betyder att du här kan få en god och fräsch kebab för under 5 euro.

2. Empanadas Argentinas: Spanska empanadas känner de flesta till och visst är de goda, men ingenting går kan jämföras med den argentinska versionen! Lyckligtvis kan man hitta dem i den lilla restaurangen Empanadas Argentinas i distriktet Gracia. Om man inte är sugen på empanadas kan man även beställa argentinska kycklingvingar.

1. La pizza del Borne:  Den argentinska pizzerian belägen i det mysiga området Borne! Lätt att hitta, prisvärt och väldigt gott! Ett perfekt ställe helt enkelt. Det enda som är lite synd är den ständiga överbokning som råder, speciellt under helgerna då stället är fullt av folk.

Är det så att du vill ha egna recept för att tillaga maten hemma så ta gärna en titt på denna hemsidan. Låt det smaka!

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

ata-och-dricka kultur-sv

Boende Barcelona


Scroll To Top