Home / Over Barcelona / Spaanse Voetbalcultuur
spaanse voetbalcultuur barcelona-home

Spaanse Voetbalcultuur

Spaanse Voetbalcultuur

“Goooooool!” Dit is misschien wel een van de belangrijkste woorden met betrekking tot de Spaanse cultuur. Voetbal is gemakkelijk de belangrijkste sport van Spanje en de Spanjaarden de meest toegewijde fans. Met twee van de meest succesvolle teams in een Europese voetbalsport, is het geen wonder dat de lokale bevolking deze sport als een religie beschouwt. De Spanjaarden brengen hun tijd graag door met praten en speculeren over voetbal. Mensen van alle verschillende leeftijden komen samen om deze nationale sport te spelen op de honderden en duizenden voetbalvelden. Als je een echte voetbalfan bent, of gewoon geïnteresseerd bent om de Spaanse voetbalcultuur ter plaatse te ervaren, dan is Barcelona the place to be.

Football

De Catalaanse hoofdstad staat bekend als de thuishaven van Barça – een van de populairste en succesvolste voetbalteams aller tijden. Het is dan ook geen verrassing dat de meeste inwoners helemaal gek zijn als het op deze sport aankomt. De stad heeft een rijke voetbalcultuur en er zijn veel activiteiten omheen. Als het tijd is voor een wedstrijd, zijn alle bars in de stad gevuld met enthousiaste inwoners en bezoekers uit de hele wereld om hun teams aan te moedigen. Na een belangrijke overwinning, zoals de finale van de wereldbeker, is de sfeer uitzonderlijk. De straten van Barcelona vullen zich met feestvierende en vrolijke fans. Zelfs als je niet zo’n voetballiefhebber bent, zal deze feestelijke sfeer je zeker in de stemming brengen!

Dingen om te doen:

FC Barcelona Museum

FC Barcelona Museum

In het Camp Nou stadium bevindt zich een museum waar de fans de geschiedenis van Barça kunnen leren kennen in de vorm van verschillende muurschilderingen en interactieve tafels, en waar zij alle trofeeën kunnen bewonderen die het team in de loop der jaren heeft gewonnen. Bovendien zijn er verschillende rondleidingen beschikbaar, waarbij de toegang tot het museum en rondleidingen door het stadium zijn inbegrepen.

Waar?

  • Camp Nou, C. d’Aristides Maillol, 12, 08028 Barcelona

Hoe geraken?

  • Openbaar vervoer: Bus 175 / M12 naar “Estadi del Futbol Club Barcelona” bus stop

Voetbal ontmoetingen

Omdat er zoveel voetballiefhebbers zijn in Barcelona, zijn er ook verschillende voetbalgerelateerde meetups, of het nu gaat om afspreken om te spelen, samen een wedstrijd te bekijken, komende wedstrijden te bespreken, of eigenlijk alles wat met deze sport te maken heeft.

Als je al een groep vrienden hebt en je wilt graag een voetbalwedstrijd organiseren, dan zijn er verschillende openbare voetbalvelden in de stad waar je gratis gebruik van kunt maken!

Wil je net als jij gepassioneerde mensen ontmoeten? Bekijk de MEETUP mobiele app in ons artikel!

 

Hier zijn wat gratis worpen die je kunt bekijken:

football field

FC Barcelona Officiële Winkels

FCB-Megastore

Er zijn een paar officiële FC Barcelona winkels in de stad waar de fans kunnen kiezen uit meer dan 3000 producten, variërend van literatuur, kleding, schoeisel, en nog veel meer. De meest fanatieke fans hebben de mogelijkheid om hun eigen schoenen te ontwerpen of een officieel Barça shirt met hun naam erop. De grootste en beroemdste winkel bevindt zich in Camp Nou Stadium. Deze megastore met 3 verdiepingen en 2.100 m² is een bezienswaardigheid op zich en een droom die uitkomt voor alle Barça fans!

Winkels:

  • Camp Nou, Carrer d’Aristides Maillol, 12, 08028 Barcelona (Megastore)
  • Carrer de Jaume I, 18, 08002 Barcelona
  • Ronda de la Universitat, 37, 08007 Barcelona
  • Passeig de Gràcia, 15, 08007 Barcelona
  • Centro Comercial Maremagnum, Moll d’Espanya, 5, 08039 Barcelona
  • Gran Via de les Corts Catalanes, 373 – 385, 08015 Barcelona

Als u geïnteresseerd bent in de beste plaatsen om de Wereldbeker of andere voetbalwedstrijden in de stad te bekijken, raden wij u aan ons artikel BEST BARS TO WATCH FOOTBALL IN BARCELONA te lezen.

Foto credit: im-projects.com 

Foto credit: sports.evenia.travel.com

Bent u op zoek naar een geweldige ACCOMMODATIE IN BARCELONA? Zoek niet verder, wij hebben wat bij u past!

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

Hello there! We hope you are enjoying our website full of interesting blogs to read. We absolutely love Barcelona and we hope that when you come to visit you will too!

over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven