Home / Cultuur / Eten en Drinken / Poble Sec
Poble Sec

Poble Sec

Ook al betekent Poble Sec droog, het is allesbehalve dat.

Poble Sec biedt de beste drankjes voor de goedkoopste prijzen!

Poble Sec is niet gekend voor touristische attracties, zoals veel andere plaatsen in Barcelona. Deze buurt was vele jaren alleen maar bekend bij de locals en dus meestal verwaarloosd door toeristen.

Vlak naast de Poble Sec ligt de Parallel Avenue, een grote welgekende straat met een bekend theater, een straat die bijna elke toerist kent. Maar recht achter deze grote straat, vind je de onontdekte parel Poble Sec.

Elke grote stad heeft zijn plaatsen die elke toerist kent: de geweldigste attracties, de beste restaurants, bars en parken. Maar is het niet gemakkelijk om iets origineel en traditioneel te missen?

Poble Sec is een geweldige traditionele Spaanse buurt, vol met oude gebouwen en veel geheime plaatsjes. Barcelona is een stad met zooooo veel aanbod, maar de meerderheid bestaat uit plaatsen die iedereen kent, en ook al heeft een restaurant goede aanbevelingen – het kan nog steeds de Spaanse charme missen.

Je zal niet gestoord worden door luidruchtige auto’s of de geur van scooters of iets anders; deze buurt is een soort gezellig dorpje in een grote stad.

 


De straten zijn schoon en stil; het zijn straten waar er gewandeld wordt en niet gereden. Dat gezegd hebbende, Poble Sec is zoals een sprookje, want ook al lijken de straten kalm, er zit heel veel om te ontdekken verstopt achter de deuren.

Als je wilt verblijven in een echte Spaanse buurt van Barcelona, die niet alleen authentiek is maar ook dynamiek – dan weet je waar je heen moet!

Als je je ogen sluit en aan Barcelona denkt, ben ik bijna zeker dat de dingen die jou het eerste te binnen schieten zijn: Spaanse mensen (natuurlijk), sangria en tapas – dus zou het niet geweldig zijn om al deze dingen tegelijkertijd te hebben?

Vind je accommodatie nu!

Laten we gefocust blijven op drinken en eten:

Zou het niet geweldige zijn om een plaats te verlaten en verzadigd zijn met heerlijk eten en goede drankjes, zonder veel geld uit gegeven te hebben?

Er zijn 19 verschillende bars in Poble Sec die pintxos en drinken bieden voor goedkope prijzen. Veel bars serveren ook bier voor bijna geen geld. Wanneer je in de buurt bent van deze buurt,

één van de gezelligste buurten in de schaduw van Montjuic, zou het zonde zijn om niet naar hier te gaan voor een drankje of twee.


Als je daarentegen toch een beetje meer wilt/kan betalen; Quimet geeft jou precies wat je wenst! Dit is een geweldige plaats om heen te gaan als je met een groep vrienden uiteten wilt gaan maar je weet niet echt waar heen te gaan- de meer mensen, hoe voordeliger het zal zijn.

Na het eten van heerlijke tapas, doe jezelf een plezier en verken dit kleine dorpje. Gebruik geen kaart en vraag niet naar de richting, verdwaal en vind je nieuwe favoriete spot in Barcelona.

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alles

Top picture photo credit: Jaume Meneses cc

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

eten-en-drinken whats-new-nl over-barcelona restaurants-index

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven