Home / Over Barcelona / Erotisch Museum Barcelona
Erotisch Museum Barcelona barcelona-home

Erotisch Museum Barcelona

Erotisch Museum Barcelona

Veel mensen beschouwen Barcelona als een niet-oordelende en accepterende stad. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat het Erotisch Museum Barcelona in deze stad is gevestigd. Het is een van de beroemdste alternatieve musea van Barcelona en er is geen ander museum zoals dit in Spanje te vinden. Het Erotisch Museum, opgericht in 1997, is de thuisbasis van de geschiedenis van de wereldwijde erotiek.

Alternative Museums in Barcelona

Een meer recente toevoeging aan de vele beroemde bezienswaardigheden in Barcelona. Je kunt het museum op La Rambla herkennen aan Marilyn Monroe die op het balkon staat. Het spreekt voor zich dat je 18 jaar of ouder moet zijn om het Erotisch Museum binnen te komen, aangezien het een tentoonstelling is voor alleen volwassenen. Voor meer informatie over tickets en het museum kunt u een kijkje nemen op de website van het Erotisch Museum.

Zalen in het Erotisch Museum:

Het Erotisch museum heeft 13 zalen, met 4 extra tijdelijke zalen. Er worden meer dan 800 stukken tentoongesteld in het museum, een bijzonder populair gedeelte van het museum omvat Guinness World Records. De permanente zalen omvatten een mengeling van historische artefacten uit oude beschavingen, het oosten en het Europa van de 19e eeuw tot de erotische tuin.

Erotic Museum - Barcelona-home

Bron: https://www.erotica-museum.com

Veel bezoekers noemen de erotische tuin, vol met intrigerend gevormde planten en beelden, hun favoriete ruimte in de tentoonstelling. Dit museum is meer dan alleen maar een lachertje en is in feite eerder educatief. Het brengt verschillende culturen en samenlevingen samen door hun wederzijdse belangstelling voor erotiek te analyseren.

Events:

Erotic Museum - Barcelona-home

Bron: https://www.erotica-museum.com

Er zijn allerlei evenementen die plaatsvinden in het Erotisch Museum. Op dit moment zijn er, vanwege COVID-19, geen specifieke komende evenementen. Neem echter een kijkje op hun website om een oogje in het zeil te houden voor eventuele toekomstige evenementen waarin je geïnteresseerd zou kunnen zijn. De evenementen, naast vele andere aspecten, zijn wat het Erotisch Museum speciaal maakt. Het is niet alleen een museum maar ook een interactieve leerervaring. De populairste evenementen die ze organiseren zijn vrijgezellenfeesten voor bruidsfeesten. Dit evenement omvat een rondleiding door het museum met champagne door Marilyn Monroe, gevolgd door spelletjes in de erotische tuin.

Pablo Picasso:

Erotic Museum - Barcelona-home

Bron: https://www.erotica-museum.com

Pablo Picasso was een beroemde 19e-eeuwse Spaanse kunstenaar uit Málaga. Hij stond bekend om zijn talent in meerdere kunstmedia. Deze omvatten schilderen, beeldhouwen, assembleren, graveren en nog veel meer. Hij stond er ook om bekend dat hij meerdere minnaars had, die hij gebruikte als inspiratie voor veel van zijn werken. De romantische en erotische ervaringen die hij met deze minnaars had, hadden een bijzondere invloed op zijn gravures van naakte vrouwen.

Het Erotisch Museum bezit twee van zijn gravures, waarop meerdere naakte vrouwen zijn afgebeeld. Het museum heeft het grote geluk twee werken van Picasso te kunnen tonen en het is zeker een bezoek waard.

 

 

Informatie:

Openingstijden: Donderdag – vrijdag van 15:00 tot 19:00 & zaterdag – zondag van 12:00 tot 20:00

Adres: La Rambla 96 bis, 08002 Barcelona

Als u een reis naar Barcelona boekt en op zoek bent naar accommodatie, bekijk dan zeker onze appartementen die beschikbaar zijn in de Gotische wijk. Vol met kleine kronkelende straatjes en de overblijfselen van de Romeinse stad, is het een zeer populaire wijk om in te verblijven. Het ligt ook vlak naast El Born, een wijk die bekend staat om zijn bars en restaurants.

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

Hello there! We hope you are enjoying our website full of interesting blogs to read. We absolutely love Barcelona and we hope that when you come to visit you will too!

over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven