Home / Over Barcelona / 5 Spaanse Wintergerechten
5 spaanse wintergerechten barcelona-home

5 Spaanse Wintergerechten

Als je aan de Spaanse keuken denkt, is Tapas het eerste wat in je opkomt. In de koudere wintermaanden schuwen ze echter de warme, hartigere maaltijden niet. Wij hebben vijf van de populairste Spaanse wintergerechten uit heel Spanje geselecteerd. De meest gebruikte ingrediënten in de Spaanse keuken zijn vlees, witte bonen en groenten. Allemaal ingrediënten die je gemakkelijk in elke plaatselijke supermarkt kunt vinden. Bekijk de recepten hieronder en probeer deze Spaanse favorieten zelf eens uit.

1. Caldo Gallego

Een traditionele bouillonachtige soep uit Galicië in het noorden van Spanje. In het Galicisch gewoon Caldo genoemd, maar in het Spaans Caldo Gallego. U wilt Caldo Gallego niet verwarren met gewone Spaanse Caldo. Een gewone Spaanse Caldo soep is veel minder opwindend. Deze Caldo Gallego zit boordevol aardappelen, witte bonen, varkensvlees en kool/andere groenten. Een Spaanse favoriet voor de iets koudere wintermaanden.

Kooktijd: 1 uur 40 minuten

Recept: https://www.thespruceeats.com/galician-broth-recipe-3083282

Spanish winter dishes

2.Fabada

Een stoofpot van vlees en bonen afkomstig uit Asturië, een andere noordelijke regio van Spanje. Deze stoofpot wordt gemaakt met Fabes de la Granja (witte bonen), schouder van varkensvlees, pancetta of spek, chorizo, zoete paprika en kruiden. De bonen, het varkensvlees en de chorizo worden vaak samen in één blik verkocht in de kruidenierswinkel. Dit gerecht is erg populair in Spanje, omdat het zo’n snel en gemakkelijk te bereiden gerecht is!

Kooktijd: 40 minuten

Recept: https://spanishsabores.com/quick-spanish-fabada-recipe-delicious-white-bean-chorizo-stew/

Spanish winter dishes

3. Cocido Madrileño

Dit is een van de beroemdste wintergerechten van Madrid. Een stoofpot op basis van kikkererwten met aardappelen, groenten en vlees (varkensbuik, chorizo, gerookte Serranoham, rundvlees en kip). In de warmere zomermaanden is het eigenlijk moeilijk te vinden in restaurants, omdat het zo’n winters gerecht is. Een populaire manier om dit gerecht te serveren is in twee gangen. Eerst de bouillon – bijna als een stater – en dan de aardappelen, kikkererwten, groenten en vlees. Een iets langere kooktijd, maar zeker de moeite waard om deze winter te proberen!

Kooktijd: 1 uur 50 minuten

Recept: https://thepetitgourmet.com/cocido-madrileno-simply-cocido/

4. Arroz con Bogavante

Een gerecht afkomstig uit de Spaanse kustplaatsen. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien gewoon op paella, maar het is veel meer een soepgerecht. De stad Rinlo in Ribadeo heeft een van de beroemdste kreeft met rijst recepten, in een restaurant genaamd ‘A Cofradía de Rinlo’. Het wordt sterk aanbevolen door veel Spanjaarden, als je binnenkort op reis gaat is het een plek die je niet mag missen! De hoofdingrediënten van dit gerecht zijn bomba rijst, kreeft, en tomaten.

Kooktijd: 1 uur

Recept: https://www.theglobeandmail.com/life/food-and-wine/recipes/spanish-rice-with-lobster/article20512720/

Als u hulp nodig hebt bij het ontschubben van uw kreeft voordat u dit gerecht maakt, bekijk dan de video hieronder voor een stap-voor-stap handleiding.

5. Churros con Chocolate

We weten allemaal dat het geen winter in Spanje zou zijn zonder churros met chocolade! In Spanje worden churros traditioneel bij het ontbijt gegeten en gedoopt in een beker gesmolten chocolade, dulce de leche of café con leche. De oorsprong van churros is onbekend, want Spanje, Portugal en de Filippijnen beweren ze allemaal te hebben gemaakt. Toch worden ze gezien als een iconisch Spaans gerecht. Waarom haalt u Spanje niet in huis en bereidt u ze deze winter voor uw familie en vrienden!

Kooktijd: 45 minuten

Recept: https://www.seasonsandsuppers.ca/churros-con-chocolate-from-one-world-kitchen/

Spanish Winter Dishes

We hopen dat je genoten hebt van het koken van deze smakelijke Spaanse Wintergerechten!

Bent u op zoek naar een plek om te verblijven in Barcelona. Kijk dan eens naar de beschikbare appartementen op onze website! Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft. 

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

Hello there! We hope you are enjoying our website full of interesting blogs to read. We absolutely love Barcelona and we hope that when you come to visit you will too!

over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven