Home / Over Barcelona / Werk in Barcelona
Work in Barcelona

Werk in Barcelona

Work in Barcelona

Economisch gezien is Barcelona een van de sterkere en meer belangrijke gebieden in Spanje en er zijn vele multinationale bedrijven gevestigd die kantoren in en rondom Barcelona hebben. Bovendien, aangezien Barcelona een van de meest populaire toeristenbestemmingen is in Europa zijn er veel mogelijkheden voor buitenlanders om in de stad te werken. Het spreken van Engels, Spaans en/of Catalaans zou wel een voordeel zijn en kan u meerdere kansen bieden op het gebied van werk. Toch is het niet vereist in alle bedrijven. Er is een stijgend aantal immigranten die wonen en werken in Barcelona, waardoor de internationale en multiculturele atmosfeer ook groeit.

 

 

Vind nu uw accommodatie!

Wanneer werk te zoeken in Barcelona

Afhankelijk van wat voor soort werk u zoekt, u zou in principe het hele jaar door werk moeten kunnen vinden in Barcelona. Houd er wel rekening mee dat tijdens de warmere maanden (april-oktober) Barcelona heel druk is en dat bedrijven die in de reis- en toerisme industrie opereren over het algemeen op zoek zullen zijn naar personen die de posities kunnen opvullen tijdens de zomermaanden. Of het nou in een bar, restaurant, kledingwinkel, reisbureau of vastgoed bedrijf is, er zijn zeker altijd wel seizoensbanen beschikbaar vóór en tijdens de zomermaanden. Buitenom deze maanden zijn er hoogst waarschijnlijk meer beschikbare posities in kantoorbanen en banen voor bedrijven die in andere industrieën opereren. Ook zijn er mogelijkheden om banen te vinden in het onderwijzen van de Engelse taal en het oppassen op kinderen gedurende het hele jaar.

Werk vinden in Barcelona

Het is aangeraden om een Spaanse cursus te voltooien voordat u op zoek gaat naar werk in Barcelona. Ook al is niet essentieel, als u Spaans kunt zal dit zeker meer deuren openen en meer mogelijkheden bieden als het aankomt op het vinden van een baan. Er zijn vele taalscholen in Barcelona die allerlei verschillende intensieve Spaanse cursussen aanbieden.

Normaal gesproken zijn de salarissen niet de beste in Barcelona vergeleken met die in andere Europese steden, maar de kosten van levensonderhoud zullen hier over het algemeen wel minder zijn dan in andere steden.

Werkvisums

Australiërs, Amerikanen, Canadezen en Zuid-Afrikanen hebben een werkvisum nodig als ze legaal willen kunnen werken in Spanje. Dit visum moet geregeld worden in uw eigen land en dit proces kan erg lang duren, soms wel een aantal maanden tot een jaar. Mensen met een Europees paspoort of burgerschap mogen legaal werken in Spanje en andere Europese landen zonder een werkvisum. U kunt het beste met uw eigen overheid bespreken of uw land speciale overeenkomsten heeft met Spanje met betrekking tot een verzekering en sociale zekerheid tijdens het werken in Spanje.

N.I.E Nummer

Het N.I.E. (numero de identificacion extranjero) nummer is eigenlijk uw identificatie nummer in Spanje. Dit is nodig als u bijvoorbeeld een Spaanse bankrekening wil openen of een bedrijf wil starten. Ook zal het nodig zijn voor meerdere andere dingen (het is is noodzakelijk om te hebben). Zowel mensen uit de EU en mensen niet uit de EU kunnen een NIE nummer verkrijgen. Om dit te krijgen moet u een bezoekje brengen aan het politiebureau. Het hoofdkantoor in Barcelona bevind zich in Barceloneta, aan c/ Marques de Argentera 2. Op het bureau kunt u een applicatieformulier verkrijgen voor het NIE nummer wat u kunt invullen. Ook moet u het volgende meenemen:

– origineel paspoort
– 2 kopieën van het originele paspoort
– origineel NIE formulier met een kopie van het complete ingevulde formulier
– 2 paspoort foto’s
* Wees u ervan bewust dat deze eisen kunnen veranderen en dat het het beste is om de benodigde consulaten en overheid informatie agencies te raadplegen voordat u een NIE nummer aanvraagt.

Ook is het nuttig om te weten dan veel mensen die zich met proces bezighouden geen Engels zullen spreken. Verder zijn de rijen vaak erg lang dus is het verstandig om vroeg op te staan zodat u een goede plek in de rij kunt bemachtigen.

Bruikbare Links
Trabajos.com
Infojobs.net
Barcelonaconnect.com
BCN Metro Magazine

Als u op zoek bent naar werk in Barcelona, probeer dan vooruit te plannen. Er zijn een aantal dingen die u moet organiseren en het zal u minder stres bezorgen als u zo veel mogelijk van tevoren probeert te regelen. Iets heel belangrijks om te doen is het vinden van een woonplaats. Het laatste waar u zich zorgen over wil maken wanneer u op zoek bent naar werk is tegelijkertijd het zoeken naar een woonplaats. U bent net verhuisd naar een nieuwe leuke stad, het is tijd om alles te verkennen en zo veel mogelijk van uw tijd in Barcelona te genieten. Verspil hier dus geen tijd aan het organiseren van dingen die u al van tevoren had moeten plannen! Barcelona-Home heeft al vele jaren ervaring en toegewijd aan het vinden van geweldige accommodaties tegen redelijke prijzen en in fantastische locaties.

 
 

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

over-barcelona werken-in-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven