Home / Over Barcelona / Must-sees / Barcelona Kathedraal
Barcelona cathedral la seu interior feature

Barcelona Kathedraal

De Barcelona Kathedraal (La Seu) is een van de mooiste gebouwen in de Gotische Wijk en de zetel van de aartsbisschoppen van Barcelona. Het gebouw staat in het Pla de la Seu vlakbij het centrum van Gotico, wat direct grenst aan de beroemde straat Rambla. De open ruimte van de kathedraal wordt vaak gebruikt voor feesten en evenementen.

Vind nu uw accommodatie!

 Zaterdag om 18:30 uur en zondag om 12:00 uur wordt hier de traditionele cirkeldans van de Catalanen, Sardana, gedanst. Het is het zeker waard om de kerk in de avond te bekijken, wanneer de gevel sfeervol verlicht wordt. Binnen in het gebouw zijn een prachtig gebouw en een magnifiek klooster. Als je in Barcelona verblijft, mis de kans niet om deze wereldberoemde historische kathedraal te bekijken.

Het klooster van de kathedraal

Het klooster is gewijd aan de Santa Eulalia martelaar, de beschermheilige van Barcelona die tot dood gemarteld werd in de late Romeinse Tijd. Haar lichaam ligt onder het hoge altaar begraven. Zorg ervoor dat je dit prachtige klooster met fonteinen, tuinen, kleine kapellen, en zelfs krijsende ganzen. De ganzen staan voor een belangrijke taak, omdat ze tegen inbrekers en dieven waarschuwden.

 Vanaf hier kun je het kleine museum dat open is van 10:00 uur tot 13:00 uur en van 17:00 uur tot 19:00 uur bereiken. In het museum zijn twee zeer waardevolle dingen die Santa Eulalia representeren.

Het is een hallenkerk gewelfd over vijf gangpaden, de buitenste twee verdeeld in kapellen. Het transept is afgekapt. De oostkant is een apsis van negen straalkapellen verbonden door een ambulant. Het hoogaltaar wordt verhoogd, waardoor een duidelijk zich in de crypte wordt gecreëerd.

Geschiedenis

 Een Paleo-christelijke basiliek werd gebouwd op de plaats in de 4e eeuw; de doopkapel is te zien in het ondergrondse deel van het nabijgelegen museum van de stad. Naar verluidt was deze kapel toegewijd aan St. James. Maar in het tweede concilie van Barcelona op 599 wordt gesteld dat de kathedraal werd gewijd aan het heilige kruis. Deze kerk werd zwaar beschadigd in 985 door Almanzor tijdens zijn aanval op Barcelona.

 Echter in 1046 begonnen een Romeinse Berenguer, zijn vrouw, en bisschop Guislabert aan de constructie van de Romenesque kathedraal die gebouwd werd in 1058. De kerk was over de crypte van de vorige kerk gebouwd.

De kerk werd van de oostkant naar de westkant gebouwd, en de bouw was voltooid na de simpele westgevel in 1417. Het klooster was in 1448 af, en dit maakt de totale duur van constructie 150 jaar.

Tip: Het interieur van de kathedraal is vooral indrukwekkend in het licht van schemering.

Niet te verwarren met Sagrada Familia, een grote kerk ontworpen door Antoni Gaudi, ook in Barcelona.

 

Praktische informatie

Adres: Plaça de la Seu, s/n, 08002 Barcelona, Spanje
Telefoon: +34 933 15 15 54
Metro: L4, Jaume I.
Bus Turístic: Barri Gòtic

Prijzen:

Gratis entree
Bezoek het koor: Single: €2,80 per persoon, groepen: €2,50 per persoon
Bezoek de daken: Single: €3,00 per persoon, groepen: €2,50 per persoon

Openingstijden:

Maandag tot en met zaterdag van 08:00 tot 12:30 uur en van 17:15 tot 19:30 uur
Zondag gesloten

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

must-sees-over-barcelona over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven