Hjem / Fritid / Mat og drikke i Barcelona
Buda Restaurante Barcelona

Mat og drikke i Barcelona

les_quinze_nits_Spise og drikke er en del av spansk og katalansk kulturer. Mye tid og krefter brukes på å forberede og spise mat og drikke i Spania, spesielt i Barcelona. Å gå ut for en drink eller et måltid er en veldig sosial hendelse i Barcelona, og kan vare timer lengre enn i andre deler av verden.

Frokost, lunsj og middag
Spising i Barcelona, og Spania generelt, er gjort annerledes enn i de fleste andre steder i verden. Frokosten består som regel av ikke stort mer enn en kaffe sammen med et wienerbrød eller stykke toast. Dette er imidlertid kompensert ved lunsj, som er det største og viktigste måltidet. I Barcelona begynner lunsjen for de fleste på rundt 14:00 og fortsetter ofte til 16:00, eller enda senere. Lunsj består vanligvis av en rekke måltider, og vil ofte være med vin. Menu del dia (dagens meny) er som regel det beste, og billigste, alternativet til lunsj.

Mange restauranter stenger etter lunsj, og ikke åpent igjen før kl. 20:00 eller senere til middag. Imidlertid vil de fleste mennesker ikke spise middag før 21:00, og ofte ikke før 22:00. Så ikke bekymre deg hvis du befinner deg i en restaurant alene rundt kl. 20:00: mangelen på folk som spiser i restauranten er ikke nødvendigvis en refleksjon over kvaliteten på restauranten!
Hvor burde man spise?

Selv om mange restauranter stenger etter lunsj, er det alltid restauranter og kafeer i sentrum av byen – som serverer mat hele dagen og til langt på natt. Siden disse restaurantene som regel tilbyr mat til turister, er de generelt dyrere enn de lokale og tradisjonelle restauranter. Videre vil menyene ofte ikke være typisk autentiske spanske eller katalanske menyer, og størrelsen på maten vil normalt være mindre.

Det er en stor opplevelse å komme ut av sentrum, bort fra alle turistattraksjoner (og turister for den saks skyld), og å ha et måltid på en tradisjonell restaurant. Slike restauranter er ofte familie-eid og har vært drevet av familien i mange år. På disse restaurantene, serverer de posjoner som er betydelig større, og prisene betydelig lavere.

Noe å huske på, er at selv om en restaurant ikke ser ut som det beste eller hyggeligste stedet å spise, og kan det være mye mer enn et “høl”, denne typen steder tilbyr ofte fantastisk mat til de beste prisene. Ikke la utseendet på en restaurant lure deg (med mindre du ser kakerlakker, selvfølgelig!)

Barcelona tilbyr mat til alles smak, med mange alle typer mat tilgjengelig i byen. Barcelona har noen av de beste restaurantene i verden.

Spesielt verdt å nevne er La Boqueria, som ligger like ved Las Ramblas. Du må ta deg tid til å besøke dette ferskvare(mat) markedet, som regnes som en av de beste i verden. Den dekker et massivt område, og du kan finne det meste til billige priser.
Drikke
Kaffe er veldig populært i Barcelona, og den blir vanligvis servert sterk. Te er alltid tilgjengelig, og det er en rekke “te hus” i Barcelona som har spesialisert seg på te fra hele verden.
Øl og vin er en stor del av drikke livet i Barcelona. Lokalbefolkningen drikker øl til alle døgnets tider. Spania er også kjent for sine billige, men gode kvalitetsviner. Det er veldig vanskelig å finne en dårlig flaske vin i Barcelona!
Sherry og Cava (spansk musserende vin) er også svært populære i Barcelona.
Det er utallige barer og restauranter rundt i byen som tilbyr et utrolig utvalg av mat og drikke. Elskere av mat og drikke vil virkelig være i himmelen her!

Legg igjen et svar

Din epostaddresse vil ikke bli publisert

Skrevet av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

fritid-2 partnere-og-tjenester

Overnatting Barcelona


Gå til toppen