7 dingen om te doen en te zien tijdens zeilen in Barcelona

Barcelona, Spain. 

Met haar mediterrane klimaat, prachtige stranden en feeststemming is er altijd genoeg te doen in Barcelona. 

Indien je nog inspiratie nodig hebt, hebben we een lijst samengesteld met 7 dingen die je kunt zien en doen tijdens een zeilvakantie in het prachtige Barcelona.

Boottocht bij zonsondergang

De Sunset Boat Tour aan boord van een luxe catamaran voert je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Barcelona terwijl je kan genieten van de zonsondergang op de glinsterende zee. Andere opties voor een tour vanaf het water zijn een 2 uur durende tocht op een zeiljacht en een 3 uur durende sunset cruise met live muziek.

Boottochten zijn populair in Barcelona en zijn meestal inclusief gratis drankjes en soms zelfs wifi aan boord. Maar met zo’n schoonheid om je heen, waarom zou je tijd willen doorbrengen vastgelijmd aan je mobiele apparaten?

Als je liever zelf een zeilboot huurt, een paar nieuwe vrienden uitnodigt en je eigen zonsondergangscruise maakt, is dat ook een prima idee.

Bewonder Barcelona vanuit de lucht

Bekijk de kustlijn van Barcelona op een hele nieuwe manier. Vanuit de lucht. Parasailing is een geweldige manier om je adrenaline te laten stromen terwijl je ook wat sightseeing doet. 

Verschillende etablissementen in Barcelona bieden parasailing, jetski’s en andere watersporten aan. Zweef over Barcelona en zie het zoals je het nog nooit hebt gezien.

Alles bloot op het strand

Zin om op het strand te liggen en aan dat kleurtje te werken? Barcelona heeft negen stranden langs de Middellandse Zeekust, allemaal met de blauwe vlag van de EU voor uitstekende waterkwaliteit en -diensten.

Topless zonnen is de norm voor veel strandgangers op de stranden van Barcelona. Maar als je je helemaal bloot wilt geven, moet je naar het gouden zand van het Mar Bella strand of San Sebastien gaan om aan dat bruine kleurtje te werken.

Afkoelen bij een ijsbar

Daarna kan je misschien wel wat verkoeling gebruiken. Barcelona’s Ice Bar ligt direct aan het strand van Port Olimpic, waar je van de zon naar temperaturen onder het vriespunt kunt gaan.

Geniet van een drankje uit je bevroren glas terwijl je lekker aan het chillen bent, maar trek wel een jas aan over je bikini anders lijk je al snel op een van de handgesneden ijsbeelden van de bar, gemaakt in opdracht van gerenommeerde internationale beeldhouwers.  

Als je niet goed tegen de kou kunt, kun je nog steeds genieten van een sundowner op het terras bar op het strand.

Ga de dansvloer op

Na je tijd aan de ijsbar, moet je weer opwarmen. Wat is er dan beter dan te gaan dansen? Geen trip naar deze stad zou compleet zijn zonder een bezoek aan de heetste nachtclubs die er zijn. 

Je hebt de dag in je bikini doorgebracht. Breng nu ook de nacht door in Bikini. Bikini is een van de meest iconische clubs in het centrum van Barcelona, die in de jaren ’50 werd geopend. Breng de nacht door met salsa dansen en luisteren naar Bachata en Merengue muziek. 

Voor een meer verfijnde avond met wijn en muziek kun je terecht in de chique club Pacha Barcelona, direct aan het water.

La Rambla Boulevard

Nog niet in de stemming om te dansen? Ga dan naar La Rambla, de beroemdste van alle straten van Barcelona, die Plaça Colon (dicht bij de cruisehaven) verbindt met Plaça de Catalunya, waar de belangrijkste winkelwijk begint. 

La Rambla is een breed, met bomen omzoomd voetgangersgebied dat de laatste tien jaar is uitgegroeid tot een favoriet van de lokale bevolking en toeristen, dankzij de straatmuzikanten, de bloemenverkopers en de fantastische eetgelegenheden.

Het is dag en nacht een drukte van belang en er is gegarandeerd genoeg te zien en te doen. Dus ga zitten en nip van een koffie terwijl je wat mensen bekijkt. Geniet vooral van de bruisende sfeer van Barcelona!

 

Festa de Gracia

Het jaarlijkse festival Festa Major de Gràcia verlicht elk jaar in augustus de straten van Gracia in Barcelona. 

Gràcia ligt op twintig minuten lopen van het stadscentrum van Barcelona. Elk jaar trekt deze gemeenschap tot 500.000 bezoekers met het Festa de Gracia festival. Zes dagen en nachten van concerten, live shows, street food en live muziek. 

Reusachtige papier maché poppen, traditionele volksdansen en kleurrijke parades voegen wat Catalaanse flair toe aan dit epische straatfeest dat achttien straten beslaat. Als je de opwinding wilt meemaken tijdens Festa de Gràcia 2022, het vindt plaats van 15 – 21 augustus.

 

Barcelona-Home: Hello there! We hope you are enjoying our website full of interesting blogs to read. We absolutely love Barcelona and we hope that when you come to visit you will too!