Home / Om Barcelona / Kvarter / Vart i Barcelona bör jag bo?
https://barcelona-home.com/cms/wp-content/uploads/2015/08/P1190451_3.jpg

Vart i Barcelona bör jag bo?

Vart i Barcelona bör jag bo?

Barcelona är en stad som skiljer sig mycket beroende på vart du befinner dig. Varje  område i staden har sin egen charm. Vad som brukar kallas centrum av staden är Plaza de Catalunya. Detta är en mötesplats för många människor. Bara ett steg bort från Plaza Catalunya hittar du berömda La Rambla. Detta är en kommersiell gata kantad av affärer, butiker, barer, restauranger, hotell och även en del nattklubbar. Av denna anledningen är det en gata där många turister rör sig och du bör alltid vara försiktig eftersom ficktjuvar är vanliga. Las Rambla är gatan som delar området Raval och de Gotiska kvarteren. Dessa områden erbjuder en serie av kulturella aktiviteter att njuta av under din vistelse. Det finns gott om museer, konstgallerier och teatrar, för kulturellt intresserade. Är du intresserad av att bo i det här området rekommenderar vi Ciutat Vella.

Miljön i många av dessa historiska områden är helt annorlunda från många andra europeiska städer. Barcelona är också en plats där de har producerat ett stort antal filmer. Till exempel Woody Allen filmade hans film Vicky Cristina Barcelona i staden. Har du sett denna film kommer du att känna igen många av de platser som användes.

Ett favoritområde för många turister och även lokalbefolkningen, är El Borne. Området har något för alla. Missa inte alla barer och restauranger med traditionell spansk och katalansk matlagning. Du finner även små ovanliga butiker, antikvitetsaffärer samt caféer.

Vill du se den mest glamorösa och lyxiga delen av staden, är gatan Passeig de Gracia något du inte får missa. Det är en gata full av märkesaffärer, exklusiva restauranger och magnifika loungebarer på en del av gatans takterasser. Gatan ligger ovanför Plaza Catalunya och är också början på det stora området av Eixample, som är indelad i två separata delar (vänster och höger), på grund av dess storlek. Detta är ett säkert bostadsområde som ofta föredras av lokalbefolkningen.

När sommaren är på ingång är platsen att vara Barceloneta eller någon av de andra närliggande stränderna i anknytning. Längs strandpromenaden finns så kallade Chiringuitos där du kan avnjuta en drink i kvällssolen. Vissa av barerna har en egen DJ som spelar trevlig lounge musik som du kan lyssna på medan du solar eller tar en drink. Även flera av stadens klubbar ligger i den del av stranden som kallas Port Olimpic.

 

Vill du ha hjälp med att hitta boende i Barcelona, tveka inte med att höra av dig. Kontakta oss!

 

Are you looking for a great accommodation in Barcelona? Look no further, we have what’s right for you!

screen map apartments 4 stars

button1 button2-1

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

kvarter boende-sv

Boende Barcelona


Scroll To Top