Home / Tjänster i Barcelona / Aktiviteter / Vad du kan göra på Alla Hjärtans Dag i Barcelona
Things to do on a Valentine´s Day in Barcelona

Vad du kan göra på Alla Hjärtans Dag i Barcelona

Barcelona, huvudstaden i Katalonien och den andra största staden i Spanien. Staden är känd för sin arkitektur av Antoni Gaudi och är även hemstaden för flera utmärkta stränder och parker, museum och restauranger. Ska du till Barcelona på Alla Hjärtans Dag? Här har du en guide för saker du kan göra på Alla Hjärtans Dag i Barcelona. Den här guiden garanterar dig en alla hjärtans dag som du aldrig kommer att glömma.

valentine day

Varför firar vi Alla Hjärtans Dag?

Alla Hjärtans Dag går tillbaka i årtionden från flera olika legender och som har följt med i alla dessa år. Den allra första Alla Hjärtans Dag var år 496! Den populäraste symbolen för Alla Hjärtans Dag är den Romska guden ”Cupid” som illustreras som en ung kille som skjuter pilar med sin båge.  Det finns en del teorier kring historian om Alla Hjärtans Dag. En av dem är ”The Saints Valentine”. Ungefär 300 år efter Kristus, tvingade de Romska kejsarna invånarna i samhället att tro på existensen av de Romska gudarna. Valentine, som var en Kristen präst, hade blivit fängslade och inlåsta av Romerna, på grund av det han lärde ut. Denna protest ledde till Valentines frigörelse och därmed ett firande den 14 Februari.

Ytterligare en teori är om den italienska biskopen, Valentine, som levde under samma tid som prästen Valentine. Även han var fången på grund av att han hade låtit soldater som var kära få gifta sig i smyg med deras kärlek, vilket på den tiden gick emot de romska lagarna för en soldat att gifta sig. Legender påstår att han brändes på en pinne. Saint Pope Gelasius I deklarerade den 14 Februari att Alla Hjärtans Dag inte är en officiell högtid, men att den firas av många människor över hela världen.

Oavsett de olika teorierna, så är Alla Hjärtans Dag en dag för gullisar. Det är en dag där du visar extra mycket kärlek till dem du älskar! Varför inte skriva ett fint kort eller köpa med hjärtformade godis? Blommor går alltid hem, eller rosor, kärlekens blomma. Skäm bort din älskade!

Alla Hjärtans Dag i Barcelona firas likt resten av världen den 14 Februari, en dag där du visar kärlek till dem du älskar med presenter, blommor, en romantisk middag eller liknande romantiska handlingar. I Barcelona finns det mycket du kan göra på Alla Hjärtans Dag, ha bara i åtanke att planera och boka i förväg för att inte missa något.

Aktiviteter på Alla Hjärtans Dag 

#1 Gå på parmassage 

Vad är bättre än att spendera Alla Hjärtans Dag på ett av de mest romantiska spat i Barcelona? På AIRE Barcelona kan du njuta av en dag fullt med avkoppling vid poolen och få en massage med din älskade. Detta är ett måste om du vill unna dig själv!

https://beaire.com/en/aire-ancient-baths-barcelona/

#2 Brunch i Sant Antoni

Sant Antoni är ett av de områden i Barcelona som blomstrar med fantastiska och mysiga brunchställen. Varför inte överraska din älskade med lite eftermiddagsbrunch? Tillsammans med färsk apelsinjuice, nybakade croissants och en perfekt gjord äggröra, så kommer detta att bli den perfekta starten på din Alla Hjärtans Dag, innan ni beger er ut mot stan.

https://thatsup.co/stockholm/guide/where-to-go-for-good-value-brunch-in-stockholm/

#3 Spansk vinprovning 

Ingen Alla Hjärtans Dag middag är komplett utan en flaska vin, visst? Om du gillar, njuter av och uppskattar vin, varför inte gå på en romantisk vinprovning med din älskade? Den spanska vinprovningen är ett bra sätt att lära sig om spansk mat, vin och historia och så mycket mer om hur man skapar organiskt vin. För att inte nämna det faktum att hela vinprovningen är på engelska, så på så vis kommer du inte att missa några detaljer om processen.

wine-2412959_1920

 #4 Romantisk seglingstur

Ytterligare ett sätt att unna sig på under Alla Hjärtans Dag är att gå på en exklusiv seglingstur i Barcelona där du kommer att visas runt alla hamnar. Med vinden som blåser igenom håret, ett glas vin i ena handen och din älskades hand i den andra. Denna romantiska seglingstur är perfekt för alla utomhusälskare, men även en fantastisk upplevelse för andra som vill fira Alla Hjärtans Dag på ett nytt sätt!

private-tour-romantic-sailing-trip-from-barcelona-in-barcelona-111258

#5 Picknick på de bästa platserna i Barcelona 

Vad kan bli mer romantiskt än en picknick med goda ostar, nybakta frallor, frukter, goda efterrätter, tillsammans med en flaska spansk vin och en fantastisk utsikt över Barcelona? Du kan till och med boka den här tjänsten, som förbereder allt för dig och din älskade. Allt du behöver göra är att komma dit med din älskade och njuta av en romantisk tid ihop. Du kan välja mellan att se på solnedgången från staden, sitta i en av stadens alla mysiga parker, eller känna brisen lite lätt från havet.

picnic

Letar du efter en lägenhet i Barcelona? Ta en titt på våra ERBJUDANDEN PÅ LÄGENHETER med Barcelona Home!

Apartment Barcelona

button_sw    button2_sw

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

activities-sv

Boende Barcelona


Scroll To Top