Home / Kulturen / Sevärdheter / Våra Fyra Favorit Parker i Barcelona
parksfeatured-955x508

Våra Fyra Favorit Parker i Barcelona

Barcelona är en stad fylld med fantastiska grönområden och parker. I varje kvarter finns parker av alla former och storlekar. Vi vill presentera våra fyra favoritparker i Barcelona för dig.

# Parc Güell

Gaudis arkitektoniska drag och massor av turister som fotograferar hans verk, det finner ni i Parc Güell. Parken ligger på en höjd så det är lite kämpigt att ta sig upp för backen men det är mödan värt då parken har en fantastisk utisk över staden. Centret för parken är den stora terrassen, omgiven av en lång bänk i form av en havsorm.

Under den hittar du den gamla marknaden, vilket är en underbar konstruktion. Vi rekommenderar kanske inte att spendera hela dagen vid huvudentrén men gå runt och upptäck de underbara sevärdheter parken har att erbjuda där turistströmmen inte är lika hög. Om du är hungrig efter din dag i parken föreslår vi inte att gå till restaurangen La Torreta del Parc Güell utan istället gå lite längre och hitta en annan plats!

barcelona365tours

Mer Information
Öppettider: 8.00 – 21.00
Entré: Gratis, förutom Gaudis hus “La Torre Rosa” där biljett krävs
Adress: Carrer d’Olot 5
Hur tar man sig dit: Taxi, Buss, Metrostation Lesseps (L3) och gå 15 Minutes

# Parc Guinardo Bunkers

Parc Guinardo Bunkers, som ligger i Parc del Guinardo, på toppen av Rovira Hill, är en plats full av historier. Under det spanska inbördeskriget byggde lokalbefolkningen här en bunker för att skydda sig mot attacker från Franco.

Numera används bunkrarna som en duk av graffiti målare och som möteszon av unga människor från grannskapet. Men först och främst är det en fantastisk utsiktsplats som är nästan okänd av turister.

Bunkrarna ligger väldigt nära Park Guell, men det är inte så trångt och utsikten härifrån är mycket bättre. Faktum är att du kan se hela staden, hamnen och bergen Serra de Collserola! Det är en bra idé att fly här från stress och rörelse och njuta av det fantastiska landskapet.

parks-in-barcelona-620x330

Mer Information
Öppettider: 24h om dagen
Entré: Gratis
Adress: Carrer del Turó de la Rovira 61
Hur tar man sig dit: Taxi, Buss, Metrostationen Guinardo Hospital Sant Pau (L4) och 20 minuters gång

# Parc de la Ciutadella

Varje gång jag går runt i denna park kan jag bara njuta av den speciella atmosfären som råder där. Du ser människor som spelar spel, gör yoga, målar, röker, sover eller har livliga diskussioner.

Folket använder den här parken för att slappna av och stänga av och det känns inte som om det är bara några meter bort som stadslivet äger rum. Du är i hjärtat av Barcelona, du är i Parc de la Ciutadella. För romantikerna finns det en liten konstgjord sjö i mitten av parken, där du kan hyra roddbåtar. Det finns många fantastiska byggnader du måste titta på. Kolla kartan vi lagt till i galleriet nedan. Missa inte fontänen, det är värt att gå dit.

Mer Information
Öppettider: 10.00 – 21.00 på sommaren och 10.00 – 18.00 på vintern
Entré: Gratis, Hyra en båt för 2 personer 6€ för 30 minuter
Adress: Passeig de Picasso 21
Hur tar man sig dit: Taxi, Buss, Metrostationen Arc de Triompf (L1)

#Parc del Laberint

Parc del Laberint är den äldsta parken i Barcelona. Parken är vacker och erbjuder många romantiska platser. Det finns dock inga stora gröna utrymmen där du kan ligga ner. Det hyser inte med människor och du kan vara ensam i den här historiska trädgården. Detta beror på avståndet till staden. Speciellt när det är väldigt soligt och varmt, är parken perfekt eftersom det erbjuder gott om skuggiga platser. En scen från “The Perfume” filmades där. Gå bara inte vilse i labyrinten!

laberint3

Mer Information
Öppettider: 10.00 – 21.00 på sommaren och 10. -18.00 på vintern
Entré: 2,23 € vuxna, 1,42 € för barn (under 14)
Adress: Passeig dels Castanyers 1

 

 

Planerar du enresa till Barcelona men har inte hittat boende? Kolla in våra boenden i staden

Apartment Barcelona

button_sw    button2_sw

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

sevardheter-och-museum

Boende Barcelona


Scroll To Top