Home / Kulturen / Sevärdheter / 5 unika städer i Costa Brava
costa brava

5 unika städer i Costa Brava

Costa Brava är en kustregion belägen i nordöstra Katalonien. Staden rymmer en rekordmängd Blue Flags stränder längs den fantastiska kusten. Dess städer är redo att utforskas eftersom det mesta är oupptäckt och autentiskt, och eftersom det är borta från de stora folkmassorna och vad turismens gentrifiering medfört.

#1.  Cadaqués

cadaques

Cadaqués är välkänd för sina vackra miljöer genompyrda med vita staplade hus som inspirerats av kända artister som Salvador Dalí, Marcel Duchamp, Federico García Lorca och Pablo Picasso. Till denna dag är Cadaqués fortfarande genomsyrad av en sofistikerad men bohemisk atmosfär som präglas av en kulturell livsstil med händelser och festivaler hela året runt.

Bortsett från sin skönhet är Cadaqués också präglad av en fascinerande historia som åskådliggörs i dess arkitektur, med kullerstensgator, vita ljusa byggnader och blå detaljer med trevliga modernistiska byggnader. Det är mest känt för att vara hemstaden till Salvador Dalí och har den berömda Casa-Museo de Salvador Dalí som är en av Cadaqués viktigaste turistattraktioner. Det är en livlig stad uppfylld av butiker, restauranger, fina stränder och vikar.

#2. Girona

Girona, Spain

Trots att Girona är den största staden i Costa Brava regionen, försummas den idylliska staden av många turister. Eftersom staden är belägen mellan fyra floder, blev den anspråkslöst ett framgångsrikt handelscentrum i historien och var följaktligen ockuperat under olika tider i sin historia, av bland annat romarna, visigoterna, mororna och fransmännen. För sin storlek är staden fortfarande en av de rikaste i Spanien och har tillräckligt med kulturella och historiska attraktioner för att hålla dig sysselsatt.

Gå längs den antika väggen med dess awe-inspirerande vyer, ta en titt på den judiska kvarteren och de arabiska badarna och alla dess andra attraktioner som går tillbaka till 11 och 12-talet. I maj har dem Temps de Flor-festivalen där man ser gatorna översvämmas med dekorationer som gör Girona allt vackrare än vad det redan är. Vidare kan du förundras av några av de sevärdheter som blivit kända genom serien Game of Thrones.

#3. Begur

begur

Begur är känt för att vara en bit bort från huvudområdet Costa Brava, som är beläget bara en timme bort från Barcelona med bil. Det ligger på en sluttnings ton vilket gör det möjligt att se över ett fantastiskt restaurerade slott från 1500-talet. Det är särskilt mycket besökt på sommaren på grund av dess sommarfestivaler och stränderna. Det är en färgstark stad som har förhistoriska kvarlevor från olika epoker som bevisar människors bosättning.

Förutom dess fantastiska stränder har staden även Palau Solterra Museum som rymmer nationella och internationella samtida fotografiska samlingar från konstnärer runt om i världen. Det finns attraktiva torg, många terrasser och kullerstensgator med många udda restauranger och kaféer. Det är tyvärr relativt dyrare än de flesta städer i området, därför föreslår vi att man bor i utkanten av staden där man kan hitta mer prisvärda boendemöjligheter.

#4. Pals

Carrer Major, Pals

Pals ligger i Baix Empordá, intill Begur. Det är en medeltidsstad som är känd för att vara en av de charmigaste byarna i regionen. Det byggdes runt en fästning, som ligger uppe på en kulle och som har dessutom behållit sitt medeltida utseende så bra att du känner att du transporteras tillbaka till 1100-talet. År 1973 förklarades det som en plats för historisk intresse.

Det lokala köket och traditioner har bevarats fram till idag, och dess miljöer kommer utan tvekan att bidra till en mållöshet hos turisterna. Stadsmuren med sina fyra torn erbjuder en fantastisk utsikt över Empordá-landsbygden, den mest populära turistattraktionen skulle vara det romanska tornet Torre de les Hores, medeltida kvartalet har utmärkta gränder, kantade stenhus och unika torg. År 1973 förklarades en plats för historisk intresse.

#5. Blanes

Blanes, Spain

Blanes är en före detta fiskarby, packad med fantastiska stränder, steniga strandlinjer och gamla kyrkor. Det är en av de få fiskehamnarna i området som är aktivt idag. Blanes är en charmig gammal stad med tillräckligt mycket att se, tillräckligt mycket att äta och tillräckligt mycket att dricka för att hålla dig upptagen under besöket. I kombination med sin avslappnade atmosfär är det ett bra val av resmål för både familjen och vännerna, tack vare de välorganiserade faciliteter och aktiviteter som finns för barn.

Så gör dig redo för att slappna av i solen, utforska grottor, vandra hela vägen upp till San Juan Hill för att besöka den botaniska trädgården. På sommaren kommer du kunna uppleva den största internationella fyrverkerifestivalen i regionen, som också är en av de mest populära i Europa.

..

 

.

If you’re planning a trip in the vicinity check out our accommodation both in Barcelona and around the Catalonia Region!

button1  button2-1

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: Barcelona-home

Barcelona-home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

sevardheter-och-museum

Boende Barcelona


Scroll To Top