Home / Kulturen / Underskattade museum i Barcelona
pexels-photo-271558-955x508

Underskattade museum i Barcelona

Ni känner nog till Barcelona och stadens främsta attraktioner och museum. Ni har säkert hört om Fundació Joan Miró och National Art Museum of Catalunya. Men vi tror att det finns olika museer och gallerier i Barcelona som förtjänar mer uppmärksamhet än de idag får. Dessa attraktioner kan vara underhållande och informativa samtidigt som de bidrar med något nytt till ert besök i Barcelona. Om din nyfikenhet väcks fortsätt läsa vår artikel om de underskattade museerna i Barcelona.

A true artist is not one who is inspired, but one who inspires others. -Salvador Dali

 

Här är tre museum i Barcelona vilket förtjänar mer uppmärksamhet:

#1 Museum of Modernism Barcelona

Underskattade museum i Barcelona

Art Nouveau är en internationell konststil som var mest populär mellan 1890 och 1910. Men det kan ses som mer än en tillfällig trend då den katalanska Nouveaun har bidragit med en urbanistisk, social och politisk väckelse i Barcelona och Katalonien. Lokala myndigheterna erkände det för en officiell konst och beställde modernistiska byggarbetsplatser (såsom Palau de la Música Catalana och Sant Pau Hospital). Det går att upptäcka influenser från denna konströrelse i utformningen av lyktor, bänkar; men också religiösa byggnader som La Sagrada Familia.

Museet öppnade sina dörrar 2010 i Born, tack vare ett par antikhandlare. Även om museet inte är så stort till ytan, presenteras en varierad samling som uppvisar en bra bred och mångfald av den konstnärliga rörelsen. Till exempel går det att finna möblemang fördelat i tre rum (Busquets, Homar och Gaudí). När det gäller museets målningar kommer du att inse att den katalanska art nouveau inte är lika enhetlig som de andra rörelserna (impressionism eller kubismen). Bland annat presenteras målningar av Ramon Casas, en ikonisk figur av den modernistiska rörelsen.

Vidare kan även skulpturer från jugendstilen finnas. Här är kvinnor och natur ett återkommande tema under den perioden. Och sist men inte minst, den dekorativa konsten. En av modernismens särdrag är mångfalden i de sektorer där den visar upp. Du kommer att se några vackra exempel på museet från katalansk modernism. Blir du nyfiken på den katalanska art nouveau? Boka då din biljett från 8,5 euro med oss!

Adress: 48 carrer de balmes
Telefon: +34 934231270
Email: [email protected]

Intresserad av att bo i Barcelona? Kolla in våra boenden i Eixample!

2# The Gallery of Optical Illusions

Underskattade museum i Barcelona

Från Ryssland presenteras ett illusionsgalleri, med en konstsamling som ger ett 3D-intryck. Efter deras framgång har konceptet spridit sig utanför de ryska gränserna. Galleriet med illusioner i Barcelona är för tillfället det enda som finns i Europa. Det öppnade i slutet av 2015 och rymmer idag  70 målningar av djur, havsliv, fiktiva karaktärer och  kändisar, men också zombies och rulltrappor.

Målarna i illusionsgalleriet har även hyllat staden genom att representera några katalanska symboler på väggarna: du kan fotografera dig själv framför Sagrada Familia, sätta dig ner på Park Güells trappor, delta i en match på Camp Nou eller störa i en av de berömda målningarna av Salvador Dalí. För att få till det perfekta fotot bör du följa markeringen som anger var du ska placera dig själv. Bilderna på väggen visar den ställning som ska tas för att få den bästa effekten. Boka med oss från 8 euro din biljett till denna underhållande aktivitet att göra med dina vänner och familj!

Adress: Museu de les Il·lusions Carrer del Pintor Fortuny, 17
Telefon: +34 934231270
Email: [email protected]

Intresserad i att bo i närheten? Kolla in våra lägenheter i centrum!

3# Gaudi exhibition center

Underskattade museum i Barcelona

Utställningscentret är ett projekt av Gaudi Exhibition S.L. Det är mer än 1 000 m2 och uppvisar många objekt och dokument runt konstnärens liv och presenteras i fyra huvudteman. Gaudi är den enda arkitekten i världen med sju monument som deklarerats vid UNESCO: s världsarv (Park Güell, Casa Batllò, Casa Milà, Palau Güell, Sagrada Familia, Crypt of the Colonia Güell och Casa Vicens).

För att betona Gauds genialtiet, införde Museu Diocesà, med hjälp av Gaudi-institutets forskare och Samsungs know-how, en interaktiv utställning! Ert besök kommer att sällskapas av en tillgänglig ljudguide på fyra olika språk, men också;  en introduktion i form av en 180 ° video, vilket ger en unik upplevelse. Glöm inte att utnyttja hologrammen, skärmarna och mobilapplikationen till ditt förfogande för att maximera besöket.

Bra nyheter för alla Barcelona-Homes följare! Upptäck Gauds verk och boka en enkelbiljett med 20% rabatt med promo-koden “BCNHOME”! Inkluderat: Tillgång till utställningen, ljudguide, Virtual Reality Glasses. Njut av tillgång till utställningen, ljudguide, Virtual Reality Glasses. Njut av denna unika upplevelse!

Adress:  Pla de la Seu, 7
Telephone:  +34 934231270

Är du intresserad av att bo i närheten? Kolla in våra lägenheter i Barri Gotic!

Vart finns dessa museum?

button2 (1)button1

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

kultur-sv sevardheter-och-museum

Boende Barcelona


Scroll To Top