Home / Om Barcelona / Kvarter / Torg och gator i Barcelona
Main Squares  Streets

Torg och gator i Barcelona

Bland alla torg och gator i Barcelona kan det vara svårt att navigera sig. Nedan finner du en överblick över de allra viktigaste.

Plaza Catalunya är hjärtat av Barcelona, och den världskända Las Ramblas dess artärer. Las Ramblas börjar vid Plaza Portal de la Pau, bredvid Barcelona’s Monument a Colón (Christopher Columbus-statyn, som med sina 164 fot tittar ut över hamnen). Klädd i träd längs sidorna så fortsätter Las Ramblas med en naturskön gång upp mot Plaza Catalunya. Längs denna väg hittar man bokhandlar, tidningsstånd, djur- och blomaffärer, bänkar, caféer, restauranger och ett flertal gatumusikanter och andra typer av gatukonstframförare.

Ungefär en fjärdedel upp för Las Ramblas från Monument a Colón, så hittar man till höger Plaza Reial, en av de mest fridfulla och behagliga ställen Barcelona har att erbjuda. Ett perfekt ställe att fly till från allt liv på Las Ramblas. Gå dit en söndagsmorgon så kommer du att få se Barcelona’s frimärkes- och myntsamlare byta och sälja sina samlingar eller alternativt gå dit en fredags- eller lördagskväll för att se folk rulla in och fylla upp barerna och restaurangerna runt torget.

Hitta ditt boende nu!

Vid Monument a Colón i slutet av Las Ramblas kan du ta en kort promenad längs Paseo del Moll de la Fusta, en kustpromenad runt Barcelonas hamn, som sattes upp år 1990. Beskåda gigantiska yachter och stanna för några drinkar i en av de många kvalitetsrestaurangerna eller -barerna som omger hamnen (tänk på att priserna kan vara ganska höga här).

Längre ner längs kusten (öst om Moll de La Fusta) ligger den gamla hamnstaden Barceloneta, som har funnits ända sedan 1700-talet. Barcelonetas strand är alltid full med folk och restaurangerna belägna precis vid stranden är berömda för sina utsökta skaldjur och fisk.

De Gotiska Kvarteren ligger till öst om Las Ramblas. Här kommer du hitta massor av Barcelonas äldsta arkitektur. De Gotiska Kvarteren är en labyrint av pittoreska, smala gator fullpackade med intressanta butiker, barer och restauranger. Du kan utan problem spendera den bästa tiden på dagen här och njuta av att virra bort dig labyrinten Barrio Gothic.

Norr om Plaza Catalunya, som ligger högst upp på Las Ramblas, breder Eixample-distriktet ut sig. I kontrast till de Gotiska Kvarterens gator, är Eixample ett område fullt av breda gator och promenadstråk. Det innefattar de två huvudgatorna som leder till Barcelonas utkant Avinguda Diagonal och Gran Via de les Corts Catalanes. Casa Terrades, mer känt som Casa de les Punxes, ligger vid hörnet av Av Diagonal och Rossello. Casa de les Punxes har ett medeltidsutseende men byggdes år 1903-1905 av arkitekten Josep Puig i Cadafach, som använda nordgotiska och spanska platereskmaterial, som influerade den traditionella Katalanska stilen.

Montjuïc, ett a Barcelonas berg, börjar vi Plaza de Espanya, ett runt torg mittemot Fira de Barcelona. Detta kommersiella område i Barcelona är hem till Barcelonas mest kända fontän, en väldigt populär turistattraktion med spektakulära vatten- och ljusshower. Montjuic var den huvudsakliga platsen för de Olympiska Spelen i Barcelona 1992 och är idag en av Europas viktigaste konventionscenter. Barcelonas andra berg är Tibidabo som ligger i stadens nordvästra del. Tobiado har fantastiska utsikter över hela staden och Medelhavet. Det är även här Barcelonas äldsta nöjesfält ligger.

Huvudgatorna i Barcelona är Avinguda Diagonal, Paseo de Colon, och det vackra och kända shoppingstråket Passeig de Gracia (där du även hittar ett av de mest inspirerande verken av Gaudi, La Pedrera).

Boende i Barcelona

Visa alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kvarter om-barcelona staden turer

Boende Barcelona


Scroll To Top