Home / Kulturen / Sevärdheter / Torg och gator i Barcelona
barcelona365tours (1)

Torg och gator i Barcelona

Låt oss presentera anatomin i staden för dig, det vill säga torg och gator i Barcelona! Som besökare i staden kommer den här artikeln att vara till hjälp för dig. Innan du börjar ditt äventyr kan det vara bra att veta mer om dessa platser och tips, exempelvis vad du sak upptäcka, hur du kan vara orienterad för att dra full nytta av staden.

Låt oss ta med dig på en virtuell promenad genom gatunätet i Barcelona. Vi kan börja med den majestätiska Plaza Catalunya, stadskärnan, därifrån når vi den berömda gatan La Rambla som slutar (eller börjar) vid Plaza Portal de la Pau, med utsikt över hamnen (bredvid Barcelonas Columbus Monument) kantad med träd på båda sidor. 
Imagen relacionada
Längs med den här natursköna vägen hittar du flera bokhandlare, tidningskiosker, blommor och husdjursaffärer, bänkar för avkoppling, caféer, restauranger och en mängd konstnärer och kända gatuartister. Ungefär efter en fjärdedel av vägen upp längs La Rambla från Colombus Monument på höger sida finner du det fantastiska torget Plaza Reial, en av de mest fridfulla platserna i Barcelona och ett bra ställe att komma undan vimlet från La Rambla. Gå dit på en söndagsmorgon och du kommer att se Barcelonas frimärks- och myntsamlare som byter ut och säljer sina samlingar. Eller på fredag och lördagskvällar då det är en av de bästa platserna för förfest, med utsikt över människor som fyller upp det omkringliggande barerna och restaurangerna runt torget.
Resultado de imagen de plaça reial

Vid Columbus Monument i slutet av La Rambla kan du ta en kort promenad längs Paseo del Moll de la Fusta, en strandpromenad till Port Olimpic, som utvecklades 1990 för tiden för olympiska spelen 1992. Beundra de stora yachterna och avsluta med en drink i en av de många kvalitetsrestauranger och barer som omger hamnen. (Men kom ihåg att priserna i är lite högre här!)

Längre ner längs kusten (öster om Moll de La Fusta) är den gamla hamnstaden Barceloneta, som går tillbaka till artonhundratalet. Barcelonetas strand är alltid full av människor och restaurangerna framför stranden är kända för sina utmärkta skaldjur. Kolla in några av våra fantastiska lägenheter i Barceloneta.

De gotiska kvarteren ligger öster om La Rambla. Här hittar du många exempel på Barcelonas äldsta arkitektur. De gotiska kvarteren är en labyrint av pittoreska, smala gator, full av intressanta affärer, barer och restauranger. Du kan enkelt spendera en dag här och njuta av att gå vilse i labyrinten som är Barrio Gothic. Boka ett boende i Gotico genom Barcelona-Home!

Norr om Plaza Catalunya, som ligger på toppen av La Rambla, kommer du att upptäcka Barcelonas eleganta Eixample-distrikt. I motsats till gatorna i gotiska kvarteret är de i Eixample breda gator och boulevarder. Detta grannskap innehåller de två huvudvägarna som leder till utkanten av Barcelona – Diagonal Avenue och Gran Via de Les CortsCatalanes. Casa Terrades, mer känd som Casa de les Punxes ligger på hörnet av gatorna Diagonal och Rossello, och har ett medeltida utseende och byggdes 1903-5 av arkitekt Josep Puig I Cadafach som använde nordiska gotiska och spanska Plateresque material för att bygga byggnaden, vilket också påverkas av traditionell katalansk stil. Vi rekommenderar starkt att besöka denna underbara arkitektur.

Imagen relacionada

Montjuïc är en av Barcelonas mest berömda berg vilket börjar vidPlaza de Espanya, ett runt torg mittemot Fira de Barcelona. Här finner du även Barcelonas mest berömda fontän, en mycket populär attraktion med spektakulära vatten och ljusshower.  Montjuic var huvudplatsen för de Olympiska spelen i Barcelona i 1992 och är nu ett av de viktigaste kongresscentrumen i Europa. Ett annat känt berg är Mount Tibidabo beläget nordväst om staden. Från Tibidabo ges en fantastisk utsikt över hela staden och Medelhavet. Det är också hem för Barcelonas mest anrika nöjespark.

De viktigaste boulevarderna i Barcelona är Diagonal Avenue, Paseo de Colon och den vackra och berömda shoppingboulevarden Passeig de Gracia, där du också hittar ett av GaudíLa Pedreras mest inspirerande verk, mer känd som den fantastiska Casa Mila.

Så här ser anatomin av Barcelonas mest kända torg och gator ut. Det är ett vackert mönster. Vi hoppas att artikeln kommer att hjälpa dig under din tid i denna otroligt fantastiska stad. För mer information om de nämnda platserna läs våra artiklar bifogade i denna artikel o glöm inte att titta på videon! Vårt team önskar dig en underbart vistelse här.

Om du söker boende i Barcelona så kan ni kolla in vår hemsida. Vi önskar en trevlig resa!
  

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

sevardheter-och-museum

Boende Barcelona


Scroll To Top