Home / Bästa platserna / Topp fem Churrerías i Barcelona
churrerias

Topp fem Churrerías i Barcelona

Varm, karmelliserad, degig och söt. Vem älskar inte churros? Om det så är till frukost, lunch, mellanmål eller middag är dessa sötsaker alltid uppskattade. För att tillfredställa ditt sötsug med något specifikt spanskt, missa inte Barcelona-Home´s lista på Topp fem Churrerías i Barcelona.

 

1) Xurreria dels Banys Nous

Undangömt bakom de smala gatorna vid La Boquería finner man Xurreria som är nummer ett på listan av en specifik anledning. Detta fantastiska familjeägda churrostånd menar allvar när det gäller goda saker. För att tillfredsställa kundens behov ordnar de utan problem helt färska, rykande heta churros för enbart 1.20 euros att ta med, då de inte har några sittplatser. Man kan vid första anblick tycka att man bör dela på en strut med fem churros, men när man väl börjar äta så är det omöjligt att sluta. Därför rekommenderar vi att man köper var sin! Letar du efter boende i detta område? Kolla in våra lägenheter i Raval!

2) Comaxurros

Traditionella churros med en modern känsla. Den praktiskt taget nya churroaffären Comaxurros finner du på Calle Muntaner. Affären har byggt upp sitt rykte under enbart de senaste månaderna. De är kända för deras moderna tolkning av tilltugget samt deras stora utbud. Skäm bort dig själv med The Churro Jiménez, en churro serverad med citronkräm toppat med rostad maräng. Eller testa The Xurraco, en churro som serveras med pistagekräm och hallonsylt. Då alla olika smaker är underbart goda kommer du garanterat att vilja testa allt som finns på menyn. Kika även in och titta på våra lägenheter i Sarria- Sant Gervasi för boende i närheten!

3) Xurreria El Trebol

Barcelonas äldsta churrería, El Trebol (klöver) är en lokal favorit för att finna denna friterade och degiga drog. Detta är ytterligare en familjeägd churroaffär. El Trebol är känd för deras lite tjockare och knaprigare churros. Dem har öppet dygnet runt under helgen och det är det perfekt snacket efter en utgång. Detta ställe har även hemleverans som du kan beställa över nätet så att du får churros direkt till dörren! Vi erbjuder många olika lägenheter i Gracianära El Trebol.

4) Granja La Pallaresa

De nästa två churrerías är belägna på samma gata, på den smala gatan Carrer de Petritxol i de Gothiska kvarteren. Granja La Pallaresa är kända för deras tjocka och extra mörka choklad som får alla chokladälskare att svimma. Besök detta ställe och doppa dina churros i varm chocklad på ett typiskt spansk café, du kommer inte ångra dig! Kom dock ihåg att en portion choklad räcker att dela på för 2-3 personer!

5) Granja Dulcinea

Tyvärr så börjar vi närma oss slutet för vår churro guide runt om i Barcelona. På detta ställe erbjuder de varm choklad som både är tjock och söt för att doppa dina churros i. Denna upplevelse kan vi garantera kommer att bringa dig inre lycka och tillfredställelse. Om du befinner dig på Carrer de Petrixol måste du helt enkelt testa antingen Granja Dulcinea eller Granja La Pallaresa. Kolla även in vår hemsida för att hitta den perfekta lägenheten vid Barri Gotic.

 

 

Boede Barcelona

view more apartments swedish

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

baesta-platserna

Boende Barcelona


Scroll To Top