Home / Kulturen / Textil- och Klädesmuseet i Barcelona
Feature

Textil- och Klädesmuseet i Barcelona

Barcelona är en fantastisk destination för shopping. Här kan du ‘shop ‘til you drop’ utan några hinder alls! För de som vill ta en paus från all shopping men inte från modet, är Textil- och Klädesmuseet i Barcelona något som måste ses! Det är ett fantastiskt museum att besöka för både modeälskade och modestudenter.

Hitta ditt boende nu!

Museet är för tillfället beläget på Plaça de les Glories Catalanes och innefattar fantastiska verk i form av både kläder och smycken. Verken är från år 1550 och framåt och berättar en fascinerande historia om hur modet har förändrats. Utställningarna ger besökaren en intressant inblick i utvecklingen av modetrender och -stilar och hur några har kommit tillbaka idag.

Museet har många permanenta utställningar som inkluderar smycken, tapisserier och kläder. Det har även några permanenta utställningar så som den senaste ”Dressing the Body”. Denna intressanta utställning visar dig hur det du har pår dig kan ändra din image. Det är alltid ett nöje att besöka museet, med växlande utställningar som fångar ditt intresse och för att bättre förstå modevärlden. Efteråt kan du kolla in de fantastiska shoppingområdena i staden. Du kan även ta en tripp förbi utomhusgallerian Les Glories för att fullända din dag med modetema.

 


Information

Adress: Disseny Hub Barcelona, Plaça de les Glòries, 37-38 08018 Barcelona.

Transport: Tunnelbana – Linje 1 Glòries (Àlaba-gatan) | Buss – Linje 7, 92, 192, H12 | Spårvagn – Trambesós T5, T6 – La Farinera | Cykel – Cykelstation, Av. Meridiana – Glòries tunnelbana

Öppettider för Textil- och Klädesmuseet i Barcelona

Tisdag till Fredag: 10.00-19.00
Lördag, Söndag och helgdag: 11.00-20.00
Stängt på måndagar, 25:e och 26:e December, 1:a och 6:e Januari, 1:a Maj och 24:e Juni

Om du behöver hjälp med att hitta ditt ideala boende i Barcelona så kan vi på Barcelona Home erbjuda fantastiska och bekväma lägenheter.

 

Boende i Barcelona

Visa alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kultur-sv museer

Boende Barcelona


Scroll To Top