Home / Tarragona
Roman Aqueduct Tarragona

Tarragona

Tarragona är den sydligaste provinsen i Katalonien, Spanien. Denna plats representerar en av de framtida kulturella och turistiska städerna i området, som erbjuder stor mångfald . En av dess främsta attraktioner är dess privilegierade geografiska läge vid Medelhavet, som ligger längs kusten, bara 90 km från Barcelona. Det bjuder alltså på en av de mest behagliga klimaten kring Medelhavet. Det är också känt för sina gamla lämningar stående bevis på Spaniens ärorika förflutna, de olika arkeologiska komplexen och museer sprida omkring Tarragona-provinsen.

Hitta ditt boende nu !

Tarragona är en stad med mycket bra förbindelser samt två motorvägar och tre statliga huvudvägar som korsar dess territorium. Det har också olika järnvägsförbindelser, bussar, en stor marina port och en flygplats som ligger bara 80 km från den internationella flygplatsen i Barcelona.

Sightseeing

Liksom Barcelona har Tarragona en tradition att bevara sitt romerska arv av hylla sin romerska historia som i dag anses som världsarv. Detta går inte obemärkt förbi för de tusentals besökare som staden tar emot varje år. Väggarna, Pretorio, Cirkusen, Amfiteatern, Forum, teatern, Necrópolis Paleocristiana, stenbrottet i Médol, Tower i Escipiones, akvedukten av överbrygga av djävulen, Arc de triumf, den Mausoleo de Cantcelles, Villa dels Munt och det arkeologiska museet är några exempel på de historiska skatter som finns här. I själva verket är hela staden som ett stort museum! Något du kan gör i Barcelona är att upptäcka ledtrådar till stadens förflutna genom att gå ner för gatorna och besöka barer eller restauranger som ligger i en av de många byggnader som har bevarats sina rötter.

Av alla de civilisationer som har bebott regionen, var det romarna som markerade sin närvaro mest, under ett besök i Tarragona vill vi påminna att inte missa de andra två monumentala juvelerna. Bara gå runt städer som den pittoreska Reus eller hektiska Salou och upptäcka dess viktigt arv, tillsammans med den livsstil av sina gästvänliga invånare.

De kulturella utbudet i Tarragona är inte begränsade till sina romerska arkitektoniska arv. Staden är också värd för händelser som har fått internationellt erkännande, till exempel, fiesta Santa Tecla i september, helgonens processions vecka eller Fireworks Championship International i juli.

Detta uppskattas även av naturälskare eftersom Tarragona erbjuder naturliga parker och trädgårdarna är enorma. Området kring Tarragona erbjuder en myriad av möjligheter för besökarna! Endast 9 km bort hittar vi den stora nöjesparken – Universal Studios Port Adventura – ett mycket populärt resmål för folket i Barcelona. Lite längre ut, perfekt för familjeutflykter  finner vi ett överflöd av natur såsom Ebro Delta Natural Park, grottorna i Benifallet, och bergskedjan Montsant . Andra besök av stort intresse är rutten Cistercienses kloster Poblet, Santes Creus och Vallbona de les Monges och den medeltida byn Montblanc, regionen Vinícola del Oriorat som är erkänd över hela världen för sina fina kvalitetsviner

 

Shopping och Mat

Den stora fördelen med Tarragona är att man hittar allt man behöver inom gångavstånd genom att promenera längs Rambla Nova, en livlig remsa som löper från den livliga Plaça Imperial Tarraco och den berömda Balco del Mediterrani utsikten. Längs med Rambla Nova och på de angränsande gatorna, kommer du att hitta allt från banker till juvelerare och alla typer av traditionella butiker som säljer kläder, skor, accessoarer och mycket mer.

I Gamla Distriktet kommer du kunna känna nästan den perfekta inställning vissa antika ruiner kan fortfarande ses inne i vissa butiker. Det många säljer är just antikviteter. Ändå hittar du också high-end designer juvelerare och berömda mästare inom sin konst som arbetar med ädla material. Om du funderar på att köpa färsk mat i en pittoresk miljö, se till att besöka Tarragona lokala marknader. Den viktigaste marknaden, Mercat Central ligger precis vid Rambla Nova.

Höjdpunkten av provinsens attraktioner är en rad vinaktiviteter, särskilt Penedés vin och Cava Route. Det finns också många festivaler där besökare kan njuta av specialiteter såsom calçotada (grillad salladslök) och xató (torsk och escarole sallad).

Hur tar jag mig dit?

Vart du är bor under din vistelse i Barcelona är Tarragona lätt tillgängligt !
En dagsutflykt till Barcelona är en vanlig resa. Du kan ta tåget som tar ungefär en timme eller med bil som kommer att ta ungefär samtidigt.

Adress: Tarragona, Spain.

Tåg – Upp till 50 regionala och fjärrtåg åker varje dygn till / från Barcelona, Station:Passeig de Gràcia via Sants | Busstrafiken kör till Barcelona, Valencia, Zaragoza, Madrid, Alicante, Pamplona, de viktigaste andalusiska städer, Andorra och norra kusten.

 

Alla Tarragonas platser ligger inom gångavstånd från järnvägsstationen. Taxi och lokaltåg kan ta dig vidare.

För mer information ber vi dig besök den officiella hemsidan  ! 

 

 


Visa Större Karta

 

 

 

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Boende Barcelona


Scroll To Top