Home / Om Barcelona / Kvarter / Stadsdelen Nou Barris
Nou Barris Neibourhood

Stadsdelen Nou Barris

Stadsdelen Nou Barris

 

Varför Nou Barris?

Namnet “Nou Barris” betyder “nio stadsdelar” och representerar de ursprungliga nio stadsdelar som distriktet består av. Namnet lurar dig lite eftersom distriktet idag innehåller 14 stadsdelar. Nou Barris är ett nyare bostadsområde, som växte fram ur de provisoriska bostäderna som skapats av den massiva tillströmningen av familjer från andra delar av Spanien och som kom till Barcelona för att söka arbete på 1950-1970-talet. Stadsdelen Nou Barris har sedan dess förbättras när det gäller infrastrukturen, service och transportförbindelser, idag är Nour Barris ett av de “grönaste” distrikten i Barcelona.

 

Sevärdheter i Nou Barris

Den största sevärdheten som finns i Nou Barris är den fantastiska “Parc Central” med järn och sten konstruktionen som nästan är drakliknande. En annan intressant sevärdhet är skulpturen “Till hyllning av Pi I Maragall” i det vackra Plaça Llucmajor torget.

 

Äta ute i Nou Barris

En fantastisk plats att stanna till och äta i är Hermanos Tomas. Det ser inte så mycket ut från utsidan men här är insidan och maten i fokus! Det är lite dyrare men maten är espektakulär. På menyn hittar du intressanta rätter som “stuvade bönor med grisöra och grisfötter” och “rostad get”.

 

Dricka och klubba i Nou Barris

Nou Barris är inte helt packat med stora klubbar och barer som några av de inre stadsdelarna. Naturligtvis kan du alltid hitta den traditionella Bar of Cerveceria men om du vill ha något lite starkare ska du bege dig till den närliggande stadsdelen Sant Andreu eller längre in de inre stadsdelarna.

 

Shopping i Nou Barris

Nou Barris främsta shoppinggator är Passeig Valldaura och Via Julia, som båda har en del klädbutiker. Nou Barris har även ett stort urval av livsmedelsaffärer och du behöver aldrig gå långt innan du hittar en.
Om du letar efter andra alternativ kan du läsa om Barcelona’s olika områden här.

 

VISA MER LÄGENHETER

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

kvarter

Boende Barcelona


Scroll To Top