Home / Om Barcelona / Kvarter / Stadsdelen Horta-Guinardo
Horta-Guinardo Neighbourhood

Stadsdelen Horta-Guinardo

 

Varför stadsdelen Horta-Guinardo?

Stadsdelen Horta-Guinardo är helt annorlunda jämfört med de flesta andra distrikt i Barcelona eftersom det är en förort precis intill bergen. Detta innebär att Horta-Guinardo har väldigt branta och kurviga gator och grönområden som Parc de Collserola, som är världens största “Metropolitan Park”,allt detta jämfört med det mycket platta och gråa centrum. Horta-Guinardo består av områdena Horta, el Guinardó, el Carmel, Vall d’Hebron, La Clota och La Font d’en Fargues. Då Horta-Guinardo är ett förortsområde är det till största del hus och väldigt få turister. Det innebär också att det är lugnt, rent och säkert. Så om du kommer till Barcelona för att festa och leva livet, kanske detta inte är området för dig men om du reser med familj är detta ett bra alternativ!

 

Sevärdheter i Horta-Guinardó

Då Horta-Guinardo delas av en dal och är omgivet av berg och kullar finns det en hel del sevärdheter. Man kan säga att detta är ett av de vackraste områden av alla i Barcelona. Självklart finns det områden som är mer intressanta för vissa än för andra men en sak man definitivt inte bör missa är Parc del Laberint d’Horta som består av ett antal trädgårdar och ett museum. Den häftigaste attraktionen är labyrinten i mitten av trädgården. Om du lyckas hitta den rätta vägen kommer du till en pool i mitten. Om du inte är mycket av en konst intresserad person oroa dig inte. Horta-Guinardó är också känt för ett av de största modernistiska mästerverket, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Den ritades av den katalanska arkitekten Lluis Domenech i Montaner och byggdes mellan 1901 och 1930, och är idag med på UNESCO:s världsarvslista.

 

Dricka och klubba i Horta-Guinardó

Eftersom största delen av Horta-Guinardó är bostäder och ligger i utkanten av Barcelona och det inte finns många turister är området inte fyllt med uteställen som några av de inre stadsdelarna men du kan fortfarande hitta några ställen utspridda över området. Är du sugen på en drink? Då ska du gå till “Torre Rosa” där bartendern har vunnit ett antal cocktailtävlingar. Om du gillar samba och Brasilien eller bara den avslappnade sydamerikanska vibben, gå då till “Samba Brazil” nära tunnelbanestationen och prova en av deras Caipirinha.

 

Stadsdelen Horta-Guinardo

Äta ute i Horta-Guinardó

Ett ställe som är värt att besöka är restaurangen “St. Fost” som är en typisk katalansk restaurang med stort utbud av mat, stora portioner och rimliga priser. Du kommer inte lämna detta ställe varken hungrig eller fattig. Om du gillar kött ska du ge “La Cuineta d’Horta” ett försök. La Cuineta d’Horta’s erbjuder en blandning mellan bolivianska och Katalanska rätter med kött som sin specialitet.

 

Shopping i Horta-Guinardó

Horta-Guinardó har många livsmedelsaffärer och små snabbköp men inte så mycket för att shoppa om man ska vara uppriktig. Lyckligtvis ligger det enorma köpcentret La Maquinista i Sant Andreusom endast ligger 10 minuter bort.

 

Are you looking for a great accommodation in Barcelona? Look no further, we have what’s right for you!

screen map apartments 4 stars

button1 button2-1

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

kvarter om-barcelona

Boende Barcelona


Scroll To Top