Home / Kulturen / Sevärdheter i Barcelona för turister och lokalbefolkning
hidden-spots-ofbarcelonato-table-1

Sevärdheter i Barcelona för turister och lokalbefolkning

Det finn många sevärdheter i Barcelona därmed kan de möta allas behov. Barcelona innehar den perfekta kombinationen av konst, underhållning och aktiviteter. Här finns många gallerier, museum, parker, stränder, berg, akvarium, festivaler och arkitekturmästerverk.

# Sagrada Familia

Stor del av Barcelonas berömmelse existerar tack vare de innovativa verken av Antoni Gaudi. Sagrada Familia, den mest kända av alla sevärdheter i Barcelona, började byggas år 1882 och är än idag inte färdigbyggd. Vad som skiljer Sagrada Familia från andra kyrkor är de geometriska detaljerna, så som figurer högst upp på topparna av tornen. Gaudis unika stil och bruk av organiska former gör Sagrada Familia till ett arkitekturunderverk. Bland Gaudis andra verk i staden finner vi bland andra Parc Güell, Casa Mila och Casa Batlló.

Arc de Triomf byggdes av arkitekt Josep Vilaseca I Casanovas, med anledning världsutsällningen 1888 i Barcelona. Triumfbågen sträcker sig över den breda och centrala promenadgatan i Passeig de Lluís Companys, som leder till Ciutadella ParkDen skapar en häpnadsväckande utsikt och finnes nära El Born-distriktet, som är fyllt med många urbana vyer och bra restauranger och barer.

# La Rambla

La Rambla är en av de mest populära sevärdheterna i Barcelona. Det är ett promenadstråk i stadens centrum som börjar vid Plaza Catalunya och slutar vid Christopher Columbus-statyn, nära hamnen. Längs gatan ligger caféer, restauranger, blom- och souvenirbutiker samt olika typer av gatuakter. Gatuartisterna är de som gör La Rambla berömd och du finner dem längs hela gatan året runt. Detta är ett perfekt ställe att iaktta människor på, då det alltid händer något här. På La Rambla finns mosaik av Joan Miró. Du kan även göra ett besök på La Boqueria, en massiv matmarknad fylld med färgglad, färsk frukt, chark, ost, ägg och skaldjur tillsammans med restauranger som serverar nytillagad mat. Precis bredvid la Rambla ligger Plaza Reial, ett utmärkt ställe att ta något att äta och dricka på.

# Parc Guell

Park Güell är en offentlig park som består av magnifika trädgårdar och arkitektoniska element i Barcelona-stadsdelen Gràcia. Eusebi Güell utformade parken med inspiration av Antoni Gaudis arbete, den kända arkitekten och den katalanska modernismens ansikte. Parken byggdes mellan början av 1900-talet och öppnades officiellt som en park 1926. UNESCO förklarade även parken tillhöra världsarvslistan under “Antoni Gaudis verk” 1984.

# Camp Nou

Även om man inte är en sportentusiast måste man se en FC Barcelona-hemmamatch på Camp Nou. Camp Nou-stadion rymmer nästan 100,000 sittplatser och är den 11:e största fotbollsarenan i världen. Arenan är en perfekt plats att se på fotboll tack vare spänningen och energin som fyller upp den. När du går från tunnelbanan till arenan blir du omgiven av djupt hängivna Barca-fans. Om du inte har möjligheten att se en match rekommenderar vi att ta en rundtur på arenan. Eftersom att biljetter kan bara svåra att få tag på, kontakta gärna Barcelona-Home för detaljer om hur du kan köpa biljetter.

# Montjuïc

Poble Espanyol är en attraktion vilket uppvisar en liten version av Spanien. Det är byggt som en by med arkitekturstil och kultur från olika delar av Spanien. Byn, som är större än 40,000 kvadratmeter, omfattar flera butiker, restauranger, barer och nattklubbar som ligger på torgen och gatorna. När du går ner för backen från Poble Espanyol möts du av en fantastisk panoramavy över hela Barcelona. Nära Plaza Espanya Montjuïc finns Barcelonas Magiska Fontän, en spektakulär show med vatten, ljus och musik.

# Tours, Festivals, and Events

Barcelona presenterar många sätt att upptäcka staden på, bland annat genom buss, cykel eller till fots, alla dess alternativ kan göras i samarbete med många olika företag. Alla rundturer är måna om att lära besökaren om stadens historia och dess huvudattraktioner. Bussturen rekommenderas då den ger dig chansen att se många viktiga sevärdheter under loppet av en dag. Du kan även ta Funicular, en linbana som tar dig från Barcelonas hamn upp till Montjuïc. Funicular ger dig en fantastisk utsikt över staden.

De spanska och katalanska kulturen kan kännetecknas av sina fester, festivaler och firanden. Under året finns det många olika helgdagar för att fira med musik, fyrverkerier och dans. Om du får möjlighet, missa då inte festen utan delta i festligheterna.  Barcelona är fylld av spänning och nya saker att göra och se.

button2-1 button1

Märkta med:

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

kultur-sv musik-och-evenemang sevardheter-och-museum service-i-barcelona turer

Boende Barcelona


Scroll To Top