Home / Kulturen / St.Patrick’s Day i Barcelona 2018 ☘️

St.Patrick’s Day i Barcelona 2018 ☘️

Hallå där på er! ☘️

http://clipart-library.com/leprechaun.html

Den här tiden på året närmar sig snart igen, där gröna, vita och guldflaggor pryder gatorna i Barcelona och tusentals Guinness-fat kommer att rullas till pubar i hela staden i väntan på St Patrick’s Day. Den världskända dagen är nu på lördag den 17 mars och är till för att fira de stereotypiska och roliga irländska egenskaperna!

Den här högtiden ses som ett tillfälle att ta fram dina  “grönaste” kläder från djupet av din garderob, måla ett klöverlöv på ditt ansikte, testa din bästa Riverdance mitt på gatan och drick rikliga mängder irländsk whisky. St Patrick’s Day eller Paddy’s Day (ALDRIG Patty’s Day) är i grund och botten till för firandet av den irländska kulturen, inklusive musik, dans och samhälle, oavsett var i världen du är.

parade
Låt oss gå igenom grunderna för varje St. Patricks Day firande!

1. GRÖNT! I något parallellt universum finns det en officiell lag som säger att du måste bära grönt på St Patrick’s Day, annars kan du inte delta. Tyvärr finns det ingen sådan lag, men låt oss inte släppa på regeln. Bär någon av de 40 nyanserna av grönt i patriotisk stil (Om du inte är från Irland, oroa dig inte, fake it til you make it).

2. Du måste alltid ha en god “craic” hela tiden (definitionen av craic: ett vardagligt begrepp som används på Irland för nyheter, skvaller, underhållning och talspråk) Detta är viktigt! Det betyder att du måste ha kul och vara på toppform under festivalerna.

3. Förmodligen den viktigaste lärdomen du någonsin kommer att lära dig i hela ditt liv; Ha aldrig en tom pint. Vilket val av dryck du än väljer (största sannolikhet en Guinness den dagen, även om det enda syftet är för att kunna ta en typisk Instagram bild) så måste du hålla din drink fylld och spontant höja ditt glas och ropa Sláinte, den irländska versionen av “Skål”, vilket betyder god hälsa.

downloadGrattis, du har blivit utnämnd till en heders-irländare för en natt bara. Tillbringa det klokt!

Innan vi delar med oss av de allra bästa ställena att hitta en pyssling, hans guldkruka och träna din nyfunna kunskap under festligheterna, låt oss förklara betydelsen av St Patrick och varför han är Irlands nummer ett. Han är trots allt killen som har möjliggjort den här dagen.

Vid 16 år togs Patrick från sitt hem i Storbritannien av en grupp irländska radarer och fängslades tillbaka till Irland där han stannade i 6 år fram till sin flykt. Han anses ha vänt sig till religion för tröst under den här tiden, blev en hederlig kristen och återvände till Irland för att introducera kristendomen till folket i Irland.

Hans popularitet grundar sig i alla berättelser som har skapats om hans livs på Irland. Den mest kända berättelsen, är den som säger att St.Patrick förbannade alla ormar i Irland genom att jaga dem in till havet. Trots att det verkar som att han gjorde ett bra jobb, är det bara en humoristisk myt då det aldrig fanns, och förhoppningsvis aldrig kommer att finnas några ormar i Irland (hallelujah).

Saint Patrick kicking the snakes out of Ireland
Nu kommer vi till den roliga delen! Vad man kan göra på St.Patrick’s day.

Aktiviteter:

Barcelona goes green

Plaça de Catalunya och fontänerna på Gran Via kommer att gå grönt á la Irland den 17 mars som en del av Tourism Ireland’s Global Greening initiativ, genom att omvandla det till den perfekta platsen för firande, och för en halvliters Guinness öl.

Currach Regatta

Den 9e Mediterranian Currach Regatta kommer att äga rum söndag den 18 mars. Det är organiserad av Iomramh, ett centrerat evenemang på Currachs som innebär traditionella irländska roddbåtar. Lag indelade i tre är inbjudna att anmäla sig till tävlingarna och klasserna tillhandahålls före evenemanget för varje lag. St. Patricks Day regatta kombinerar irländska traditioner med musik, mat, sol och naturligtvis Guinness för att få uppleva en smak av Irland i Barcelona.

http://www.barcelona-metropolitan.com/whats-on/Barcelona-st-patricks-day-events-roundup-2017/#page=1

Nuala Barcelona irländska dansare 

Den högt hyllade dansakademin Nuala Barcelona Irish Dancers kommer att uppträda på Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) söndag den 18 mars. De kommer att visa upp traditionell irländsk dans tillsammans med irländsk musik och öl. Från och med klockan 10 kommer det att finnas spel och gatudans med musik från Introbaveritas, följt av en utställning av musik och dans av eleverna och lärarna.

i

TOPP 5 barer att fira St Patrick’s Day i Barcelona

1. Kitty’s Pub – Det här är Barcelonas äldsta irländska bar och har under två decennier byggt upp ett rykte som “dit man ska” för firande både för lokalbefolkningen och turisterna. Folkmassor samlas på den gatan för att höja ett glas till St. Patrick, och området förvandlas till grönska. Det ligger i det Irländska kvarteret, i Carrer de Numancia och från den 12 till den 18 mars håller Kitty i en hel del events för att fira irländska traditioner. Om du söker boende nära denna plats, ta en titt på våra lägenheter i Les Corts.

2. Flaherty’s Irish Bar – beläget i hjärtat av Barcelona, nära Las Ramblas, organiserar Flaherty en St Patrick’s day firande med stil. Genom att organisera allt “irländskt”, så kommer det att finnas grön öl, irländsk gryta och levande musik att njuta av. Söker du efter boende i “Las Ramblas”, kolla in våra lägenheter i Barri Gotic.

3. Den vilda floden – Denna bar är självutnämnd till den “bästa irländska baren i Barcelona”, som också ligger nära Las Ramblas. Det är en fast favorit bland båda irländska expats och de som vill ha en autentisk irländsk pubupplevelse. I överensstämmelse med St Patrick’s traditioner kommer baren att få en oändlig leverans av Guinness och irländsk whisky tillsammans med traditionell irländsk dans, musik och till och med en irländsk leprechaun.

4. Temple Bar – Uppkallad efter den berömda baren i Dublin, här kommer du att känna att du firar på gatorna i Irlands huvudstad. Här finns många kända irländska öl som Kilkenny och Murphys stora skärmar för att titta på Irland vs England, det är den perfekta platsen för att hämta ett glas av Emerald Isle.

5. George Payne, den irländska baren – Spara det bästa till sist, George Payne, som ligger i Plaça d’Urquinaona, är kallad för “den bästa festbaren i Barcelona” och deras sätt att fira St.Patricks födelsedag är inte likt något annat. De har en liknande inredning som en kyrka, med irländska teman som färgfönster, 3 barer på två våningar och ett stort konsertområde. I år kommer George Payne att vara värd för en massiv Paddy’s day firande med levande musik, Guinness hattar och viktigast av allt; bra craic!

https: // www.redbubble.com/people/holidayshirts/works/20233367-slainte-irish-flag?cat_context=u-prints&grid_pos=14&p=art-print&rbs=8ac7730a-1fb5-4e33-be17-8ac20e2ead39&ref= shop_grid

Fast än det kan vara långt till Tipperary, kommer det aldrig att vara för långt till en irländsk fest i Barcelona.

Njut av Saint Patrick’s Day i Barcelona med Barcelona-Home!

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: Barcelona-home

Barcelona-home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

kultur-sv

Boende Barcelona


Scroll To Top